Visszatérés (líra), gondolatok

Csurdu: visszatérés

Csak én vagyok az, ki mindig visszatér?

Ó, ne hidd, hogy csak te vagy, ki hazatér.

Látnod kell a többit is, ki visszatér,

Hiszen jó az, ha mindenki hazatér.

Ha csak arról lenne szó, hogy visz az emlék,

Csak az ismerősökért, a vidékért,

Akkor is vissza-visszajárnék,

Ha van kiért, ha van miért.

 

Már a könyökünkön jön ki, hogy mindent tanulunk, még a szeretetet is. Bármennyire ódzkodunk az irodalomtól és a történelemtől, az érzelmeink nem gazdagodnának, ha nem lenne mindkettő tantárgy az iskolában. –  Hogyan lehetne megemlékezni bármiről-bárkiről, ha nincsenek ismereteink és ehhez kapcsolódó érzelmeink? Most éppen az aradi vértanúk miatt teszünk koszorút és gyújtunk gyertyát, emlékezünk.

Lauren ügyvéd volt, kénytelen elvállalni a vádló szerepét Oliver anyjának, Moirának a tárgyalásán. Teljesen belebetegedett az ügybe, óriási lelki válságot élt át, hiszen Moira sokszor jobban bánt vele, mint a saját anyja, nagyon kedvelte őt. (A zöld íjász)

A gesztusok akaratlanul működnek, de az ellenkezés és az ellenállás is lehet automatikus, ösztönös viselkedés, magatartás.

Veszek vitaminokat és gyógyszereket, amelyre folyamatosan szükségem van. – Az antibiotikum mellé nem írhatna olyan gyógyszer receptet az orvos, amely szer a bélflóra védelmére szolgálna? – Miért mondom ezt? Elbizonytalanodom, ha nekem kell dönteni abban, hogy kell-e kiegészítő gyógyszer vagy nem kell.