Tiszta jelen - tiszta múlt (líra), Gondolatok

Csurdu: Tiszta jelen – tiszta múlt

Megéltem a nyomában.

az ő árnyékában.

A szőnyeg honában

Perzsiában laktam.

A vacok tollában

elvackoltam magam.

Az ütem ritmusára

mohón nyeltem.

A hajnali szirénhad

csábító dalára

szikra gyúlt agyamban

a magam dolgában.

 

A barátság több mint közeli ismeretség és együtt munkálkodás, mégpedig azért, mert olyan kölcsönös lelki élmény, amit nem lehet akarni, belső energiaforrás.

Alig négy évvel ezelőtt vettem egy fekete, kerekes, utazó bőröndöt. Semmi felesleges nem volt rajta, még a céget reklámozó felirat sem. Megfelelően nagy raktere volt, amivel teljesen elégedett voltam. Mindössze kétszer használtam, és kölcsönadtam. Megdöbbentem, hogy kisebb a bőröndöt kaptam vissza. – Szóvá is tettem, de csak mosolyogtak rajtam.

A zöld íjász:1-5-ig. rész: Kitalált történet. – Mi történhetett az elmúlt öt évben? Hogyan élnek Starling City-ben?  – Queen család, a Lance család, Tommy Merlyn, Joh Diggle, Quentin Lance a sors összeköti őket egymással, bár Quentin nyomozó az egyetlen ellenlábas köztük.  – A Zöld Íjász (Oliver Quenn) játszmázik. Igaz, hogy bűnözők egyre fogynak, de az ellenük folyó harc sosem elég.  – John Diggle felismeri, hogy az íjász hasznos tagja a városnak, szükség van az ő szerepére és a szövetségese lesz.  – Oliver igyekszik betartani az apjának tett ígéretét, mégpedig azt, hogy ellentéte lesz apjának, mégpedig igazságosztóként. Meg akarja nyerni magának Quentin nyomozót, aki személyes okok miatt gyűlöli őt, de Olivér mindent megtesz azért, hogy a nyomozót maga mellé állítsa. A magánélet teljesen háttérbe szorul.  –  Laurel Lance, a volt menyasszonya Olivernek teljesen a jognak szenteli magát, ügyvédként segíti azokat, akik nem képesek megvédeni magukat.  – Thea, Olivér húga pedig a lázadó korszakában van, amit Moira, az anya is tehetetlenül vesz tudomásul. – A jelen akcióit Oliver emlékképei törik meg, visszatér az elmúlt öt év színhelyére, a múltban él, nem tud teljesen megszabadulni a borzalmas képektől. – Vajon, hogyan lehet elviselni, hogy sem a múlt, sem a jelen nem ad mást, csak állandó harcot, küzdelmet, mind önmaga, mind a kapcsolatok, mind a munka terén?

A zöld íjáaz (film), epizódok: 5. Házi őrizet 4. Az ártatlan 3. Magányos vadász 2. Tiszteld apádat! 1. Hazatérés