A szeretet szimfóniája – August Rush (film)

New Yorkban: Lyla, a csellista lány elkerüli a zajos tánctermet, és menedékül éppen azt a helyet találta meg, ahová Louis, az ír gitáros menekült a társaságától. A két fiatal az első pillanattól fogva értette egymást.

Mintha a mozdulataikkal is zenéltek volna. Szerelmük akadályokba ütközött. A szigorú apa nem értette meg a lányát, rákényszerítette  saját akaratát.
- Az ezerszínű valóság zenei hangokká szelídült egy kisfiú (Freddie Highmore) képzeletében, aki árvaházban élt. Minden nap arról álmodott, hogy megtalálja a szüleit, és biztos abban, hogy tőlük kapta a zenei hangokat ajándékba, így nem veszíthetik el egymást. A nagyobb fiúk bántották, és így reagált: a világ ki akarja verni belőlem a zenét, pedig én nekik akarom majd eljátszani. Beszélgetett a holddal, követte a hangot, ami kivezette tizenkét éves korában az árvaházból. Eljutott egy olyan helyre, ahol gyerek utcai zenészek laktak a tetőtérben, ahol egy idősebb férfi, a Mágus (Robin Williams) a főnök. Már aznap éjszaka kiderül, hogy az idegen fiú istenáldotta tehetség, minden figyelem felé irányult. Nevet kapott: August Rush lesz. Egy rendőri razzia sodorta tovább. Egy pap elvitte őt a híres zenei konzervatóriumba, ahol nagy szeretettel nevelték, tanították. Rushnak lehetősége nyílt volna bemutatnia  nagy közönség előtt a saját szerzeményét, rapszódiáját, ő lett volna a karmester, de megjelent a Mágus, aki apaként viselkedett és elvitte a fiút a konzervatóriumból. Közben Lyla haldokló apjától megtudja, hogy gyermeke nem halt meg, elvitette egy árvaházba, a saját érdekükben, hogy befejezhesse lánya a tanulmányait. Az anya minden követ megmozgatott, hogy rátaláljon névtelen fiára. - A Mágusnak melyik énje került felül, a zenészé vagy az üzletemberé?  Rush megint az utcán zenélt, az ír gitáros arra járt, és tetszett neki, ahogy a fiú muzsikált, de a fogadott apja megzavarta ezt a különös pillanatot. Magával viszi a fiút, búsás hasznot remélve. August érezte, hogy nem szabad kihagynia a koncert lehetőségét, és megszökött a Mágustól, aki a fájdalmát zenével tompította, szájharmonikázott… A valóságos térben jelenik meg a zene és a szépség igézete, átjárta a filmet. Rush sok ezer ember előtt vezényli a zenekart, Lyla a fiát keresi, Louis meg őt. Rush ránéz a két emberre, és abban a pillanatban tudja, hogy megtalálta a szüleit. – „ A zene körülvesz minket, nem kell mást tenni, csak figyelni.”

A szeretet szimfóniája – August Rush 
(Rendező: Kirsten Sheridan, Főszereplők: Freddie Highmore, Robin Williams)