Szerelemre várva (líra), gondolatok

Csurdu: Szerelemre várva

Mi az, ami fogva tartja?

Elgyengült kéz, mindent kiejt,

Érzésvihar gyöngíti el.

Nem tud enni, nem tud inni,

Közelben ül szerelmese.

Szem a szembe kapcsolódik,

A szárnyas idő nem áll meg,

A pillanatnak véget vet.

 

Közhely: minden ember más. Ennek ellenére együtt élünk. – Nagy titok a vonzás és a vonzódás? Igen, de ma már tudjuk, hogy a kémiánk is szerepet játszik ebben. Lehet, hogy az érzések kölcsönösek, de a közös akarat legalább annyira fontos. – Mit tudunk a másik emberről? Talán az sem mellékes. – Legtöbbször éppen abba az emberbe szeretünk bele, aki hozzánk való? Valószínű vagy éppen előfordulhat...

„Elég gyakori az ismerőseim körében is, hogy  sokszor nem, vagy csak későn ismerik fel a párjukat. Szerintem mindenkinek megvan a maga párja és cél annak megtalálása. Egy sok kapcsolatos ismerősöm azt mondta, hogy az a kapcsolat nagyon más, mint a többi. Nekem nincs tapasztalatom, elsőre/elsőnek találkoztunk, de neki hiszek. Ami így utólag visszanézve szokatlan volt a kapcsolatunk elején, hogy szinte bármilyen témát is beszéltünk meg, mindig minden lényeges dologban egyet értettünk. A gondolkodásmódunk teljesen megegyezett. Azóta pedig vigyázunk rá, hogy ezután is megegyezzen.” (Egy barátom leveléből)

Elhitte magáról, hogy ismeri az embereket. Igen, ráérez az emberek közötti kapcsolatokra, jól látja a tehetségüket, de a rejtett tulajdonságokat, csak későn fedezi fel, amikor már átverték. – Vajon, akadnak olyan emberek, akik sosem csalódtak senkiben sem?

Ma bekopogtak hozzám: rovarírásra jött – ezt mondta. – Október 19-re hirdették meg – így válaszoltam neki. - Megváltoztatták az időpontot, mégpedig mára – szabadkozott. – Nem tudom fogadni – rögtön kijelentettem. – Nem kérte – írta azonnal a lapra. – Mindketten elkapkodtuk a döntést. Én is mondhattam volna, hogy jöjjön vissza egy óra múlva, ő is felajánlhatta volna, hogy visszajön később. – Mindketten frusztráltak voltunk? Lehet.

Van megoldás. Telefonáltam a megadott telefonszámra és kértem a rovarirtást. (Ez egy egyszerű helyzet, mégsem sikerült először megoldani...) 

Mennyit jelent a bizalom? Sokat, hiszen bizalom nélkül nincs együttműködés.