A születés és a halál körforgásában

A születés és a halál körforgásában: Minden sorstörténet jó történet, még akkor is, ha szomorúság is van benne.  Hogyan kezdődött? Mint minden emberi történet a születéssel kezdődik? Igen,

így lesz egész. Miről beszélsz? A családegészről. A kikezdhetetlen egységről. A szülőkről, akik áldozatot hoztak azért, hogy a gyerekek továbbtanuljanak, képzettséget szerezzenek, családot alapítsanak, munkájukhoz minden eszköz meglegyen. Összetartották a családot, örültek az unokáknak is. Egy vérből származnak a gyerekek, vagy lehetnének több vérből is, a lényeg az, hogy összetartoznak, a szeretet köti össze őket. Az egészség is függ a szeretet erejétől. Mit teszünk, ha az egészségben változások látszanak? Harcolunk az egészségért. Nem vagyunk egyformák, a természetünk is mást kíván, minden embernek magának kell kitapasztalnia, hogy mit kíván a szervezete. Lehetünk egy vérből valók, de attól még nem vagyunk egyformák. Igaz, hogy együtt nőttünk fel, többet tudunk egymásról abból az időből, amikor még együtt éltünk. amikor a jellem formálódott és később is sokszor találkoztunk nagy ünnepeken. A sors azonban mindenkit másfelé vitt, változtunk sokat, mégis türelemmel voltunk egymás iránt, annak ellenére, hogy jártuk a saját utunkat. A szeretetünk sosem múlhat el, még akkor sem, ha vannak konfliktusok, problémák… Egyik ember sem mentes az indulatoktól. Vannak rossz pillanatok, félreértett helyzetek, meggondolatlan tettek, sértődések…Ha egy ember mellőzve érzi magát, olyat is tehet, amit később megbán, vagy nem bán meg, de belemerevedik a negatív szerepébe. Előfordulhat, hogy azért nem kap feladatot, mert őt akarják védeni a terheléstől. Életünk elfojtott sérelmei felszínre kerülhetnek, próbára teszik az egészséget, mérgezik a lelket. Az elégedetlenség türelmetlenné tehet, pedig a belátás jól jönne: ennyire voltunk és vagyunk képesek. Egy-egy életszakasz mindig értékeléssel, elemzéssel zárul? Akinek erre van szüksége, az megteszi, végeredménye: ezt tudtam tenni. Haladunk korral, már tudjuk, hogy hol a helyünk? Nem biztos, el is veszíthettük menet közben. Bölcsek is vannak? Igen, akadnak. Az öregedés mindig meghozza a maga áldásait és átkait. Egyikünk-másikunk lelkileg egészséges marad, többeknek megkövesedik a lelke. – A szüleink példáját követjük, megálljuk a helyünket, és ápoljuk a rokoni kapcsolatokat is? Igen. Amit útravalóra kapunk, azt visszük tovább. A születés és a halál körforgásában élünk. 

Hozzászólás - megjegyzés


"Bölcsesség: ehhez kell a kor, legalább 30 év, a jézusi kor. Több lehet, de kevesebb nem. Mindig utáltam, amikor azt mondták, hogy ehhez még nem éltem eleget. Sok mindenben nem volt igazuk, de a bölcsességhez tényleg kell a kor.

Család: a vérségi kötelék egyben közös feladatot is jelent. A családi karma általában a nemeken váltakozva megy tovább, de néha kimaradhat egy családtag. "Normál" esetben a karma finomodik, más-más arcát mutatja, de kimutatható egészen addig, amíg valaki fel nem oldja. A karma = mag. Lehet szaporítani, de akár pl. a búza magot lisztté is lehet őrölni, amiből lesz a kenyér, vagy nagyanyám szerint az élet. "  (B. T. )
 

-

csurdu - Balogh Márta