S.O.S. (líra), Gondolatok

Csurdu: S.O.S.

A zöld oldja tenger szürkeségünk.

A Duna vize -  sorsa - éltetőnk.

A korom, füst bárányfelhőt takar,

Kormos az erkély, kormos az ablak.

Fogy az erdő kicsi már a lombja.

Fogy az ember, kicsi már a holdja.

Fut a felhő, nem marad sokáig,

Aszályos a föld, ha nincs benne víz.

Hol van a kútja, hol van a kútja?

Ott a forrása, ott a forrása...

Tározója van, tározója van...

S.O.S - eljött a tegnap holnapja.

S.O.S.- eljött a tegnap holnapja.

 

Csúcsfeszültség az emberben akkor keletkezhet, ha valaminek a lezárását megzavarja valaki, aki nem képes arra, hogy komolyan vegye azt, amit mondanak neki.

Családi konfliktusok adódnak a Quinn és a Merlyn családban. – Thea bizalmatlan és hűtlenséggel vádolja anyját, Moila-t. A születésnapi partiján drogot kap a barátaitól és kipróbálja. Hazafelé autóbalesetet szenved, mégpedig az első kocsijával.  Börtön várna rá, de közmunkára ítélik, és Laurel ügyvédnő,  Oliver volt szerelme mellett dolgozhat. – Oliver próbálja harmonizálni a családi életet, de ő is nagyon elfoglalt. A Zöld Íjász rátámad Moira-ra az irodájában, és számon kéri üzleti tevékenységét, de az asszony a gyerekeire hivatkozik, akiknek szüksége van rá. A nyilast lelövi Moira, de az íjász felépül, John és Felicity segítségével.  – John önálló próbálkozása nem járt sikerrel, szerencsére a nyilas megmenti a helyzetet. Továbbra is teszi a dolgát az igazságosztó szerepében és a kitűnő informatikus Felicity számítógépes segítségét kéri, hogy nyomozzon a digitális-virtuális világban.  – Tommy Merlyn és Laurel megpróbálkoznak az együttéléssel.  – Malcolm Merlyn közeledik a fiához, aki nem akarja megbocsátani neki, hogy kizárta az örökségből, pénz nélkül hagyta. Malcolm-ot az orvlövész megsebesíti, ez Tommy-t jobb belátásra bírja, és a Zöld íjász segítségével, orvosi tevékenységével megmenti az apját. – Új szereplő lép színre Roy Harper, akit Thea a védőszárnyai alá akar venni, de egyelőre ő nem kér belőle. – Mindent összevetve, kiderül, hogy az íjász sem sebezhetetlen, nem is sérthetetlen, kellenek a segítők, a társak. (Film: A zöld íjász 1 évad, 10-16. rész)

A zöld íjász (film), epizódok: 16. Apa és fia 15. A cselező 14. Családi bűnök 13. Árulás 12. Szédülés 11. A bizalom ára 10. Égető kérdések 

Beleszerethetünk valakibe, akit elfogadunk a hibáival együtt, Oliver is szerette Helenát, de a pszichopata lényét már nem tudta elfogadni, kiszeretett belőle, elküldte őt a Starling City városából. A nő azonban visszatért és nehezen tudta megakadályozni a tevékenységében, árulója lett, majd eltűnt.