Minden út (líra), Gondolatok

Csurdu: Minden út

Minden út, mit megteszek,

Nem hiába teszek meg,

 Napról napra nő bennem,

Jövőre is bennem lesz.

Minden út, mit megteszek,

Hozzátok is elvezet,

Ott láttok - e engemet,

Ha az útra tévedtek?

 

Az ifjúság figyelmébe ajánlom: Anne Moir – David Jessel: Agyszex (Női agy – férfiész?) című könyvet. Folyamatosan ezt teszed – mondják a barátok. Igen, érdemes elolvasni, elgondolkodni és megérteni, hogy „százhúsz” év után és húszéves kutatás nyomán, milyen felismeréseket fogalmazott meg a két szerző. Miért érdemes elolvasni a könyvet? Hogy megerősítse a női vagy a férfi mivoltunkat. Kinek fontos ez? A fiataloknak fontos. Mégpedig azoknak, akik keresik a választ arra, hogy ki vagyok én, milyen a nő és milyen a férfi? Nem rohammunkában készült el a könyv, időt szántak arra, hogy minden mondata érthető legyen. – Születnek írások azóta is az agyi szerkezetünk feltérképezésére, de sokszor érzem az „elmosott” szöveget, gondolatot bennük. - Vajon, a megértés hiányából fakad?

Jó lenne egy fiú is a sok nő közé! - hívtam Bencust örömtáncolni. Komolyan vette, és már készülődött is kiszállni a kocsiból. – Csak vicceltek – mondta nevetve az édesanyja.

Agyszex (Női agy – férfiész?) Anne Moir - David Jessel könyve

Miért érdemes elolvasni a könyvet? Hogy megerősítse a női vagy a férfi mivoltunkat. Kinek fontos ez? A fiataloknak fontos. Mégpedig azoknak, akik keresik a választ arra, hogy ki vagyok én, milyen a nő és milyen a férfi? 

-

csurdu - Balogh Márta

Hiányok

Az évekkel ezelőtti csurdu.hu tárhely összeomlása törölte az eszperantó versfordításaimat. 

-

csurdu - Balogh Márta

Minden út

Csak ezen a lapon található meg, a Minden út című vers, a korábbiakat töröltem.

A Honlapomról folyamatosan törlök, kevés a tárhely...

-

csurdu - Balogh Márta