Megint eljött egy új év

Megint eljött egy új év, a régitől pedig .búcsút vettünk, ki-ki a maga módján. Számtalan újévi köszöntő járta be a világhálót, a NET-et. Ha pedig a jót kívánjuk a legtöbb embernek, a gazemberek kivételével, akkor az a sok

áldott szó, igazán hatással lehet az életünkre. – Legelőször azt kívánom az Embernek, hogy legyen ereje, tudása, hogy minden helyzetben megállja a helyét! Mindenkinek kívánok jó egészséget, malacos-lóherés-kéményseprős szerencsét; sikerekben, boldogságban gazdag új évet! Költőink, íróink sosem csak a jóról írtak, mégis olyannak láttuk a világot, amilyet együttes erővel és önállóan is alakíthatunk. A „nagybetűs Élet” sosem volt könnyű, a fiatalok is megtapasztalják, hogy nemcsak a tanulással lehetnek gondok, hanem azzal is, ahogy élni tudunk. Mindig lesznek akadályok, ami bosszantó lehet, mégis felülkerekedünk rajtuk, és álmainkat nem hagyjuk elmenni, eltűnni. Ha olykor-olykor megállunk, az sem lehet probléma, feltöltődünk általa, társakra találunk, együtt megyünk, amíg egy az utunk. – 2019-et írunk, habár a kezünk még a 2018-ra jár rá, a gondolataink még vissza-vissza kalandoznak, de így van ez jól, az eszünk is megjön majd, ráérez az új évre.

A fiatal szerelmeseket elválasztja a férfi megbízatása. a nő terhes lett, a férfiról nem hallott jó hírt, halottnak hitte, és férjhez ment egy olyan emberhez aki mellette maradt. Amikor a lánya tizenhat éves lett, akkor tudta meg, hogy ki a biológiai apja, de el is veszítette. – Miért érdekes ez a téma? Kiderült, hogy a férfi nem halt meg, még mindig szereti a nőt, annak ellenére, hogy távol kellett élniük egymástól. A nő azonban másik társat választott magának, otthont teremtett, hogy biztonságban felnevelhesse a gyermekét. – A férfi csak akkor látogatta meg az asszonyt, amikor ő segítségül hívta. Úgy ment hozzá, mint egy kamasz fiú, de a nőnek már inkább a tehetségére volt nagy szüksége, nem pedig az érzelmeire. (Film: A mesterlövész visszatér.)

Újdonság

http://www.5mp.eu/web.php?a=artworkingclass

Az egyik ifjú unokahúgom  szerkesztette.
 

-

csurdu - Balogh Márta