A közreadott kép (líra)

Csurdu: A közreadott kép

A múlt idő - a jelen - a jövő

Mindig összefonódik benned.

A képek képe az a jövő,

Amire ráéreztél.

Nyitottál - egyre jobban.

A fejlődésed - a változásod.

Az idő arra is való - érjen a való!

Az idő arra is való -

Amire hivatott vagy...

(Nem is lehet más...)

Nincs más út, csak a való,

A kitaposott vagy a másik.

Kitaposod - lehet rajta más is...

Hiszen a fő témád a lét,

Az értelmes, érzékeny lét,

Amire ráéreztél,

Az lesz  a közreadott kép.

 

A zöld íjász: Az öt évad száztizenöt filmje amerikai akció-kalandfilm. Hogyan születik meg a Zöld Íjász? Oliver Queen, egy gazdag fiú hajótörést szenved, és egy olyan szigetre vetődik, ahol nem mindennapi eseményeket, „háborús” traumákat él meg. Kimenekítik szigetről, de csak azért, hogy használják a tehetségét. Szereti a kapucnis zöld zakót,  ez külsőben is megkülönbözteti a többiektől, elrejti az arcát, zöld nyilat használ.  Öt évig él távol a szülőföldjétől, majd hazatér. Életre kelti a Zöld Íjászt, a szuperhőst. Az élete tele van eseményekkel, nappal befolyásos gazdag ember, éjjel pedig igazságosztó, Zöld Íjász akit a múlt eseményei is kísértenek. – A film felvillantja az emberi szellem sokarcúságát, negatívumait is.

A kapucnis-csuklyás nyilas férfi, idegenben tanulta a nyilazást, a Csendes-óceán egyik eldugott szigetén. Mire hazatért, mestere lett az íjnak, nyílnak, már kevesen érhettek a nyomába, nem sok versenytársa akadt.

Oliver (Stephen Amell) hazatérve testőrt kap, anyja nagyon félti. A testőrt John Diggel-nek hívják, aki szeretné elvégezni a feladatát, de Oliver kijátssza, majd felfedi magát előtte és meggyőzi, hogy a Zöld Íjász küldetése szükségszerű. John (David Ramsey) nem szívesen, de a szövetségese lesz, majd a legjobb baráttá fejlődik.

Az elmúlt öt év,  a sziget képei felidéződnek benne, hallucinációi , rémképei vannak Olivernek.