Idea (líra), Gondolatok

 Csurdu: Idea

Röpdös

szállong 

elmúlik egyszer

Hitted hogy van

a hited az élet

Az elmúlás

vágyaid

ne fenyegesse

a génjeidben van

szembesülsz majd vele.

 

Bánt? Ez a természetes. Ha egy meg nem értett helyzetet bűnözéssel túlkompenzálsz, az már nem természetes. – Milyen úton haladsz tovább?

Van, aki képes úgy élni, hogy minden idejét a közösségnek, a munkának szenteli. Ha véget ér az aktív kor, akkor is aktivizálja magát, mégpedig egy olyan adottságot fejleszt tovább, ami többek között megvolt benne, voltaképpen arra is született.

Aki nem hisz neked, aki nem bízik benned, aki nem hiszi el, amit mondasz, az csak azért van, hogy legyen valakid.

Minden példa a  gondolatok között egyedi? Nem biztos, de előfordulhat.

Hinni akarok abban, hogy azt vonzzuk magunkhoz, amit képesek vagyunk elképzelni.  Ha mindig az jár az eszünkbe, hogy mit tettek velünk, akkor továbbra is megteszik, sőt mások is ezt teszik? Hogyan lehet elengedni a szinte felfoghatatlan történéseket? Az biztos, hogy nem egyik pillanatról a másikba, de a „rosszból a jóba” módszer segíthet. (Megtalálható a honlapomon.) Az önvédelem szükségeltetik. 

„Ha valaki panaszkodni és dühöngeni akar, mindig talál rá okot. Ha valaki pedig örömöt keres a mindennapok során, az rá is talál. Az élet azt az arcát mutatja, amelyiket látni akarod.” Pozitív gondolat, amihez jó lenne, ha mindenki hozzájutna, tudná használni vagy sokan láthatnánk az életnek azt az arcát, amit jó látni.

Mire ad jogot a lelkiségünk? Amit kapunk magzatkorban, meg amit a nevelődésünkkel, a fejlődésünkkel megszerzünk.

Férfi vízilabda Eb 2018. magyar-montenegrói meccs: az ötödik helyért folyt a harc. Azt kell mondanom, hogy teljes gőzzel, teljes szívvel ment a játék. Annak ellenére, hogy jól játszottunk, kikaptunk 7:6-ra. Mi az, ami nem sikerült? A szerencsével hadilábon álltunk, a helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. Többször nem mertek a fiaink kapura lőni, sokáig járatták a labdát, és a meglepetésszerű gólhelyzetet elszalasztottuk. Fejlődőképes a csapatunk. Biztosan tanulunk a hibáinkból. Legközelebb nem keseredünk el annyira, nem engedhetjük meg maguknak, hogy egy meccsen fél gőzzel játsszunk (magyar-német meccs). Eddig jutottunk, erre voltunk képesek, hajszálon múlt, hogy nem mi győztünk. Megértjük, hogy érmet szerettünk volna, és nehéz játszani a 7. vagy a 8. helyért, Most így állunk. – Két év múlva lesz az olimpia, remélem, addigra nagyobb rutinunk lesz, és megmarad a gyors játékunk is!

Folyamatosan törlök

Folyamatosan törlök az oldalamról, szerkesztek, kevés a tárhely. 

Van, aki annyira szerkeszt, hogy nem marad szöveg az oldalakon…

-

csurdu - Balogh Márta