Hangulat (líra), Gondolatok

Csurdu: Hangulat

(Súrlódás)

A csend súrolja testemet.

Bennem csillog a harmatcsepp.

Megérint a nap sugara.

Élénkül a szem sugara.

Hangtalan szó szívemig ér.

A természet, a zöld regél.

Idő múlik, a szív kopik.

Kiszűrt álmok pora hullik.

Jön a szél, és mindent széthord.

Szélcsendet a változás hoz.

Mire való ilyen dolog? -

Felépítik, mégis zokog.

Kit puhasága megkötöz,

Nem érdemel az örömöt.

 

Férfi Vízilabda Világliga "aranyérem" elveszett a magyarok számára:  Nem tudtam megnézni a mérkőzést, nem találtam a NET-en, Montenegró ötösökkel győzött a magyarok ellen. - "A hat nap alatt mutatott teljesítmény – ha akadtak is hullámvölgyek – kifejezetten biztató volt a júliusi, barcelonai Európa-bajnokság előtt. A mindössze 25,2 év átlagéletkorú csapat bebizonyította, hogy a legmasszívabb együttesekkel is képes kiegyenlített mérkőzéseket játszani.” A nemzetközi vízilabda olyan helyzetben van, hogy nem csak mi vagyunk jók, hanem más nemzetek vízilabda csapatai is felfejlődtek, sőt erősebbek is lehetnek nálunk, hiszen a mi csapatunk új, még nagyon fiatal. Nem várhatjuk el azt az eredményt, amit egy „öregebb”, összeszokott, jó csapat elérhet. – Vajon miben bízhatunk? A pólósok fejlődésében, a jó lehetőségekben, az univerzum hatásainak megismerésében és a felkészülésben.

Te, aki a becsület lovagja vagy, a tökéletesség mintaképe, vajon hány könyvemet lovasítottál meg és miket dugdostál a könyveim közé? Most éppen Szerb Antal  A varázsló eltöri pálcáját  c. könyvet szerettem volna a kezembe venni, de csak a kezemet találtam meg. - Ahogy látom, az  Irodalom 5. 6. 7. 8.  című munkafüzeteknek is lába kelt. - Vajon, miért fontos ez?  Vasárnap van, nem mehetek könyvtárba, elakadok a munkámban.

Mit jelenthet az ember számára a fantázia, a képzelet? Ki tudja kapcsolni magát a negatív helyzetekből és feltöltődve megtalálhatja a jó megoldást.