Hamisan csengők (líra), Gondolatok

Csurdu: Hamisan csengők

Szavaid

rózsamódra

kibomlanak

Az eszed

tokba zárod

kincs gyanánt

Ma a mámort

énekled

holnap a

halált

Nincs más

Fényed zavar

Tűnj el

hamis bíbor

ragyogás

Szavaid

rózsamódra

kibomlanak

mondókádból

zavar hozta

köd szaval

 

Egy öntudatos fiatal azonnal reagál, képes gúnyolódni azon, ami nem tetszik neki. Az öntudatos idősebbek pedig nem eszik olyan forrón a kását.

Egészen más belga csapatot láttam 2018-ban az angolok elleni mérkőzésen, mint korábban a magyarok ellen. 2014-ben nem tetszett a belgák önteltsége, viselkedése. Mintha most meghunyászkodtak volna az angolok ellen, még úgy is, hogy ők rúgták  az egyetlen gólt. "Bocs fiúk, de véletlenül betalált a labda a hálóba!" – Sajnálom, hogy nem láthatom őket a magyarokkal focizni. Vajon, hogyan viselkednének velünk?

A 2018-as futball Vb nyolcad döntő: a francia futballválogatott legyőzte 4:3-ra az argentin válogatottat.. Ritkán látni ilyen mozgalmas, izgalmas futballjátékot egy-egy világbajnokságon. A franciák hozták a formájukat, az argentinok eléggé szétszórtak voltak, mind a védelemben, mind a támadásban. – Vajon, mi lesz Argentína válogatottjának a sorsa?

Uruguay 2:1-re legyőzte Portugáliát, de a portugálok játéka jobban tetszett. Élvezetes meccset láthattunk most is, úgy hatott, mint a délutáni francia – belga futball, élményt adott.

Hamisan csengők című líra

csak ezen az oldalon, ezen a lapon  található meg.

 

Kevés a tárhely, folyamatosan törlöm a honlapomon a duplumokat, a régebbi bejegyzéseket, új lapokat szerkesztek... 

-

csurdu - Balogh Márta