Húzó fény (Könyvek fénye) líra, gondolatok

Csurdu: Húzó fény 

(Könyvek fénye)

Lapjaihoz

húz a fény

Szerelmétől

űz a fény

Lapjaiba

zárkózom

A húzó fényhez

tartozom

 

Olivert megrendítette barátja, Tommy Merlyn halála, akivel gyerekkora óta szinte testvérként nőttek fel. – Anyja sorsa is aggasztotta, aki miatta áldozta fel, adta fel magát azzal, hogy nyilvánosságra hozta Malcolm Merlyn tervét, a földrengés generátor bevetését Starling City városának szegénynegyede ellen. – A magánélete sem hozott megnyugvást neki. Mindent egybevetve úgy érezte, hogy el kell bujdosnia, meg is tette, visszament arra a szigetre, ahol öt évig fogoly volt, de most szabad lehet. – Diggle és Felicity azonban nem hagyta el őt, hiszen a városnak szüksége volt a Zöld íjászra. Oliver, ha nehezen is, de hazatért. Ezer a feladata. Felvállalta a Queen cég megmentését, támogatói vannak. Anyja védelmére is lépéseket tesz, a cél az, hogy kiszabadítsa a börtönből, és Thea és Lauren, valamint Quentin nyomozó támogatását is szívügyének érzi, és mindazt, amit a küldetése megkíván tőle.

A hősök városa: Mivel a szegénynegyed, Glades egy része romba dőlt, a börtönből is kiszabadultak a rabok, gomba módra megszaporodtak a bűnözők. – Rálőnek a polgármesterre a bűnöző kapucnisok. – Roy. Thea barátja többször is harcba száll a bűnözők ellen, és segítséget is kap egy szőke maszkos, harcos nőtől, de nem tudja kicsoda. –Thea a családi tulajdonban lévő vezeti a szórakozóhelyet, a bárt.  Az íjász módszert változtat, meghagyja az életét az áldozatainak és továbbra is kapcsolatot tart Quentin nyomozóval, akit lefokoztak járőrré. Látogatja anyját a börtönben. A Queen cég fennmaradásán dolgozik.  – A kapucnis bűnözők Olivert vették célba, de nem sikerült a tervük, ezért a húgát rabolják el, de az íjász megmenti őt. Thea ezután a halálközeli trauma után, meglátogatja anyját a börtönben és elfogadja őt, összeölelkeznek. –  Végezetül csak egy kapucnis marad a városban, mégpedig a Zöld Íjász.  (Film: A zöld íjász 2 évad. 1, rész)

Vajon, hogyan állsz neki egy panelfürdőszoba felújításnak? Segítséget kérsz olyanoktól, akik tudják, hogy mi a menete egy ilyen vállalkozásnak. Eldöntöd, hogy mit hagysz meg, és mit dobsz ki. Szakember után nézel. – Minél egyszerűbb az elképzelés, annál valószínűbb a jó megoldás?

Most már tudod, hogy mit kell tenned, a részletkérdésekkel is foglalkozhatsz. Vajon, milyen lesz a megoldás?