Gondolatok, film

A lelkiismeret olyan motiváció, amit semmi mással nem helyettesíthetünk.

Ha megfontolt ember vagy, akkor nem az érdekel, hogy ki mondta, hanem az, hogy mi hangzott el. Természetesen lehetnek kivételek

Helyzet: Tiszteletben tartja egy másik ember jó akaratát?

Nem biztos. Ki az, aki megszólalhat mellette? A hatalmi vágya az, ami nagyon erősen befolyásolja a döntését.

A film vége felé Colin jó kollégaként mutatkozott be Billy-nek a rendőrség irodájában, pedig eddig még sosem találkoztak. Pillanatok alatt hozzálátott az adminisztrációhoz, hogy kifizesse a bérét. A hiba csak az volt, hogy az asztalán hagyott egy áruló, címzett borítékot, amit Billy ismert, és rögtön megvilágosodott előtte, hogy Colin a „patkány”. Billy elhagyta a rendőrség épületét, de az volt a terve, hogy letartóztatja, bíróság elé állíttatja a maffiózót. Mi történt ezután? Colin-nak kedvezett a szerencse, de csak rövid ideig. Neki még az emberek tisztelete sem adatott meg, elfordultak tőle, pedig nem tudódott ki, hogy valójában milyen ember is ő, hiszen csak egy élő ember tudta bizonyosan, aki mindig is szembe állt vele és önbíráskodott. (Film: A Tégla)

Mi a jó neki? A film, amit ágyból nézhet; a tánc, amit magára szabott; és az olvasás, ami mindig is a fő tevékenysége volt, éppen úgy, mint az írás.

Akinek a vérében van a hamisság, azzal nem tudsz mát tenni, mint megfeledkezel róla…