Gondolatok, film

Annyira beleélte magát a játszmába, hogy már nem tudta megkülönböztetni a valódit a hamistól. Lehet, hogy már ő maga sem volt igazi?

Egy-egy rossz tapasztalatot nehéz túllépni? Igen, de a jó tapasztalat elnyomja a rosszat, ha észrevesszük, hogy jó is van.

Ha te, akkor ő is! Utánoz, nehogy lemaradjon valamiről. Lehet szó betegségről, tevékenységről vagy egyébről. Te pedig mindig ösztönösen tetted, amit tettél, de te is változhatsz.

Visszatérő téma az erő, az energia. Honnan meríti az energiáit? Saját forrásból, a közösségből, a tevékenységből vagy a természet energiáiból, lehet az bármi, amit megszelídített.

Nem arról beszélünk, hogy hogyan öregszünk, hanem a tapasztalatgyűjtésről, hiszen egyre többet tudunk az emberi testről, ami gazdagítja az orvostudományt is.

Arnt, a kisfiút hajlamai szerint nevelték a szerzetesek. Korán kiderült, hogy tehetsége van a harcművészethez, a karddal, a nyíllal és egyéb harci eszközzel jól bánt. Milyen felnőtt lett? Erős hittel él. Tehetsége sokoldalú. Erkölcsi tartása van, becsületes. Szerelme hűséges. Természete: harcos, vezetőnek termett. Amikor féltek az emberek, meggyőző beszédével eloszlatja a félelmet, katonái félelmetes harcosokká lettek. – Ha az ember tehetséggel van megáldva és jóra használja a közösség érdekében, akkor képes megváltoztatni mások életét is. (Ha rosszra használja, akkor is.) (Film: Arn, a templomos lovag)

„A porszem világot jelent, és egy szál vadvirág az eget. Fogd fel tenyeredben a végtelent, egy percben élj évezredet!”  (Film: Westworld)