Gondolatok

Amíg gondtalan a kapcsolat, addig szeretünk, ha már nem az, elválunk?

"Uram, adj erőt ahhoz, hogy változtassak, amin lehet,  bátorságot , amin nem és bölcsességet a döntésekhez."

(Forrás: Nyomás alatt c. amerikai filmben a doktornő idézi ezt a mondást Craignek. )

„Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni. ... Gárdonyi Géza, akinek könyvéből ez a bölcs mondás való, nem arra gondolt, ... Fiúnak mutatni a példaképet és erőt adni, mit elvár az élet."

Anne Moir - David Jessel:  Agyszex: Női agy - férfi ész (Gondolat Kiadó, 1992) (A vissza lehet keresni a korábbi szövegeket)  - A férfi durván számon kér, a nő pedig tart attól, hogy sértődés lesz a reakció. - A férfi rögtön rákérdez dolgokra, a nő pedig félti a kapcsolatot, halogatja a kérdéseket, a megoldást (bár "férfias" nőről,  is olvashatunk a fent írott könyvben, mégpedig az agyának szerkezete miatt  bír férfi tulajdonságokkal).

Ha valakinek nyomás alatt van az agya, az a legjobb, amit tehet, hogy segítséget kér egy pszichológustól.

Mit tehetünk a testvérünkért, ha kórházba kerül? Kikapcsoljuk a villanyt a lakásában (ezt a folyosón levő villanyórák alatti kapcsolók segítségével meg lehet oldani, még csak be sem kell menni a lakásba) ez is a gondoskodás egyik formája, védjük a tulajdonát.