Gondolatok

Olvasó – író: Az egyik kolléganőmnek volt egy szép könyvecskéje, éppen olyan, mint egy mai, éves határidőnapló, teleírták idézetekkel. A napló lapjain gondosan írott mondatokat láttam, biztosan vigyáztak mind az írásra, mind a kis

könyvre.  Tetszett. Nem kérdeztem tőle, hogy mikor kezdte gyűjtögetni az idézeteket. Még az is lehet, hogy az édesanyjától örökölte. Nekem nem volt ilyen jegyzetem, sosem emeltem ki mondatokat szövegből. Mindig új és újabb szövegre vágytam, és olvastam is eleget, rengeteget. Már korán, első osztályos koromtól írogattam magamnak, de nem mutogattam, nem is őrizgettem. Álneveken írtam. Jócskán benne voltam a felnőttkorban, amikor válságosra fordult az életem, akkor vállaltam fel ezt az énemet, megmutattam az írásaimat. – A fantázia, az életszeletek feldolgozása és megírása pluszt adhat az embernek.

Jakupcsek Gabriella: Kíváncsibb vagyok a világra (Szegő András interjúja); Rágjuk a gittet (SZEMÉLYESEN Balázs-Piri Krisztina jegyzete); LANG GYÖRGYI ÉNEKESNŐ „A csendet szeretem” (Árvai Magdolna interjúja); Még ajánlhatnék cikkeket, de visszafogom magam. Mindenki azt olvas, amit akar. = Nők Lapja, 2019/36.)

Volt két egyforma, jó fazonú, apró bordó és fekete mintás,blúzom, föl akartam venni az egyiket, és egy lilát találok helyette. Úgy látszik az Ufók átalakították, a kettőt egyberakták és ilyen színű lett.

Úgy érzem, agyilag teszteltek, hogy mire emlékszem és mire nem – mondta az egyik ismerősöm viccesen.