Gondolatok

„Senki sem boldog, ami azt jelenti, hogy jó egyezség született – jegyezte meg Tyrion.” – Ebben az időszakban mindenki bizonytalan. Ami egyértelmű, szükséges eltakarítani a pusztulás nyomait és megkezdeni az építkezést.

„Te lemondtál

a koronáról a népedért, ő is megtenné ezt?” – kérdezte provokálón, feszültséget keltve Samwell, Jontól. – Deni  évek óta elhíresült uralkodó a világban, a sárkányaival együtt. Arra készült, hogy visszavegye a vastrónt, a jogos örökségét. Akart királynő lenni és tehetsége is volt hozzá. Nem mond le a trónról, Jont is szereti, meg a trónt is. – Jon szívesen átadja a trónt, a királyságot, mégpedig Deni kedvéért, behódolt neki. 

 

Tanár – diák: Igazságtalan volt vele a tanára, sértette a dolog, megharagudott rá. Megmakacsolta magát, befelé fordult, nem volt hajlandó vele együttműködni. – Ki járt rosszul? A tanárnak hatalma van, érvényesítette, és a diák járt rosszul.

Naivság: Úgy képzeled, hogy a számítógépes rendszer csúcstechnika. Ahogy te javítod a hibádat, a rendszer is átkapcsol, és megadja azt, amire vágysz, elégedetté tesz. Nem így van.

Számomra a jó egyezség olyan, hogy elégedetté teszi az érdekelteket.

FISU - International University Sport TV-n most van. Nem tudtam megnézni az Universiadét, a dunaújvárosi női vízilabdások (DFVE) meccsét az olaszokkal. Bába Mihály megírta az eredményeket, megnyertük, elsők lettünk, aranyérmesek! Kell ennél nagyobb öröm? Szép volt lányok, köszönjük!