Gondolatok

Deni megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar. Hódolnak neki, tehetséges uralkodó. Szereti Jont, azért vállalja, hogy elmegy Deresbe, hogy ott harcoljanak az Éjkirály seregével. A háború Deni győzelmével ér véget. Több a sírás, mint a vígasság.

Nagy a veszteség, sok a halott, máglyák sora épül, és méltó a temetés.  A királynő nem kapja meg azt a méltatást, amit megérdemelne. Érzékenyen reagál arra, hogy Jon-nak nagyobb a tekintélye, mint neki. Nem tudja elfogadni-feldolgozni, az északi emberek ridegségét. A háttérbe kerül, nem úgy néznek rá, mint egy királynőre. csak Jon hódol neki. Sárkányokkal és nagy hadsereggel jelent meg Királyváron, hogy „jogos” trónját visszaszerezze. Cersei nem egyezkedett vele, sőt emberek tömegeit hívta a várba, hogy feláldozza őket a harcban. Deni Királyvárat felégetteti a sárkányaival, pedig a terv nem erről szólt. – Deni őrültsége, a harcosok elégedetlensége, a hatalmas pusztulás, a kihalt város, az igazságtalan kivégzések, elkeserítették Jont. Deni meghalt, Jon keze által. (Trónok harca 8.)

Deni mesebeli alak, a sárkányok anyja. Egész életében az emberekért harcolt, jobb világot akart teremteni. A trónért vívta utolsó csatáját, de öröklött hajlama eluralkodott rajta, bomlott elmével már nem uralkodhatott.

Jon megjárja a poklok poklát, meghal, de a Vörös Nő feltámasztja. Királysága sem valóságos, nem az uralkodás, a hatalom, inkább a holtak elleni védelem és harc, annak személyi és tárgyi feltételei foglalkoztatják, Denivel és sárkányaival az élen. Deni szerelme mindenható, harcostársak a holtak elleni küzdelemben is. Mi történik Királyvárnál? Jon tehetetlen, a sárkányok fölött nem ő rendelkezik. A becsület, az igazság, bajnoka. Megszenvedi, hogy nem tud segíteni az embereken. Nem engedheti, hogy meghaljon mindenki, aki Deninek nem tetszik. – Igaz, hogy Deni is áldozat, sőt többszörösen az, Jon  mégis feláldozta őt, de önmagát sem tudja felmenteni.

 Így is lehetne: Felkeres egy ügyfél a szolgáltatónál. Nem érti, hogy miért nem működik a telefonja. Látom és mondom neki, hogy le van tiltva. Szeretné elrendezni a késedelmes számlát. Kiderül, hogy nem rendeződtek a korábbi számlák sem.  – Mivel fizethet? Bankkártyával, ha nincs nála, akkor a bankba menjen el, ha a számláján van pénz, vegye fel az összeget, itt fizessen helyben, az irodában, és nyomban tudja használni a telefonját.

– Mi történt valójában? Alig akarták fogadni az irodában. Közölték vele, hogy le van tiltva a telefonja, nem lettek kifizetve számlák. Fizetni akart, de annyi pénz nem volt nála, meg kártya sem. – Hogyan tovább? Az ügyintéző hölgy már el is fordult tőle. Mi mást tehetett volna? Elment az OTP-be, de kellettek volna a szolgáltatótól adatok. Visszament a szolgáltató irodájába, megint csak éppen odavetettek neki egy papírt, nem érdekelte a hölgyet, hogy megfelelő tájékoztatást adjon. Az OTP-ben pedig ügy intéződött el a dolog, ahogy az ügyfél akarta. – A telefon a kifizetett összeg után sem működött. – Állítólag csúcstechnika a szolgáltató számítógépes rendszere.

Tévedett a kárvallott, mert a befizetéssel, a számlák kiegyenlítésével a számítógépes rendszer nem kapcsolta működésre a letiltott telefonját. Hiábavaló a hiánypótlás, ha a technikai rendszer merev és rugalmatlan?

Ha kilépsz tőlük, nem bünteted őket, mert a kötbért te fizeted meg.

Hogyan lehet az, hogy a te ruhádat, holmidat más használja?

 

 

Trónok harca - Deni

Trónok harca: Deniről a korábbi hét évad kapcsán a csurdu,hu oldalain nemcsak történet, hanem jellemzés is olvasható.

 

Jonról is.

-

csurdu - Balogh Márta

Internet

Nem volt internet:  8.57 -12.55-ig

-

csurdu - Balogh Márta