Gondolatok

Minden változik? Igen, de nem mindig jó.

Eszembe jut, hogy mit képzel magáról, hogyan gondolkodik az egyik ismerősöm. Csak neki legyen jó, a másik ember nem számít. Ő akar dönteni egy olyan ember mellett, aki lehetőséget, munkát adott neki.

Miért akart könyvet írni egy fehér nő a néger cselédekről? Több oka is volt. Öt is egy néger cseléd nevelte fel. Miután az egyetemről hazatért már nem találta otthon, elment a lányához. Még el sem tudott búcsúzni tőle, kiderült, hogy meghalt. Állást kapott egy újságnál. Mit látott, mit vett észre a szűkebb és tágabb környezetében? Embertelenül bánnak a négerekkel. Elhatározta, hogy segít nekik, és egy könyvet álmodott meg a néger asszonysorsról. Mi kellett ahhoz, hogy beszéljenek az életükről a néger cselédek? Bizalom és bátorság, meg az a tapasztalat, hogy képesek arra, amire vállalkoznak. – A könyv nagy siker lett.

Hogyan gondozta a néger cseléd a fehér ember gyerekét? Mintha az övé lett volna, magáénak érezte. (Film: A segítség)

Világliga Szuperdöntő Férfi Vízilabda magyar-japán meccs: Az ötödik helyért játszottunk. Komolyan vettük a mérkőzést. Tudtuk, hogy a japánok elég kiszámíthatatlanok, okozhatnak meglepetéseket. Végig vezettünk 14:7 is volt. Az utolsó percekben a magyarok elengedték magukat, nem voltak spiccen, fölzárkóztak a japánok: 15:13-ra. Ennek ellenére azt mondom: szép volt fiúk, köszönjük!  Júliusban jön a világbajnokság. Hajrá, magyarok!