Gondolatok

A vadnyugat filmjeiben a fejvadászok elfogták a banditákat. A western filmek fejvadászos korszakának is vége lesz. Többé nem lehetnek fejvadászok. Megszűnik a törvény védelme és a fejkvóta is, mégpedig a visszaélések,

vérengzések miatt. (Film: A halál csendje)

Hogyan élt Doris Duke? Anyja nem szerette, sosem közeledett hozzá. Az apjával viszont boldog volt, de nagyon hamar elvesztette, még kicsi korában. Felnőtt, szerelmes lett, férjhez ment, de rádöbbent éppen a nászéjszaka előtt, hogy a férfi a pénzéért vette el. Havai-n megszeretett egy bennszülött férfit. Áldott állapotba került. Szülés közben elvesztette egyetlen gyermekét. Általában nem bízott az emberekben, de egy nő megtetszett neki, akit maga mellé vett, és örökbe fogadott. A lányaként bánt vele, de a kapcsolat nem sokáig működött, a nő kihasználta őt. Duke asszony visszavonta az örökbefogadást, de a nő így is elég hasznot húzott a kapcsolatból. – Hogyan élt Doris Duke? Gazdagon és legtöbbször boldogtalanul. – Ezek után a komornyik férkőzött a bizalmába? Igen. Aki nem elégedett meg a jóval, jobbat akart. Az idős hölgy vagyonára pályázott, meg is szerezte, de nem sokáig élvezhette, három év után meghalt. (Film: Doris Duke titkos élete)

Egyetlen kegyetlen tapasztalat elnyomhatja az összes jót...

Miért nézek naponta filmet? A filmalkotás sűrített élet vagy fantázia. Akár a téma, akár egy-egy karakter inspirálhat.

Doris Duke életéről szóló film a negatív életjelenségeket szinte konzerválja, viszont "A segítség" című film gazdagabb érzelemvilágú és pozitív a mondanivalója.

Mindenek ellenére, jó az, ha szem előtt tartom, hogy múltban annyira voltam képes, most pedig ennyire futja. – Ismétlem: ennyire vagyunk képesek, nincs ezzel semmi baj, ha belátjuk.