Gondolatok

A You Tube-on egyre több a szenior örömtáncot lehet találni még véletlenül is. Most éppen a pécsiek első bemutatóját láttam. Lépj előre-hátra-előre, és hátulról előre, amit a múlt órán kórusban mondtunk, hogyan hatott

látványként? – „Nehéz” – mondták a nézők, pedig nem az. – A pécsiek kicsit másként járták, mint mi, de jó volt látni az egyik kedvencünket.

Sosem tudom elfelejteni, hogy hogyan hatott rám a táncteremben a sok idősebb hölgy látványa. Eddig inkább fiatalok vettek körül, de van néhány korombeli barátom is. Visszafordultam az ajtóból, de a barátnőm utánam jött és kézen fogott. „Táncolunk egyet, kipróbáljuk magunkat” – mondta. Az is igaz, hogy amibe belemegyek, azt szívvel csinálom. Jól szórakoztunk. – Miért mondom el újra meg újra?  Nem mindig dönthetünk jól az első benyomás alapján, lehet próbálkozni.

Jó, ha van egy jó barát, aki nem hagyja, hogy hátat fordíts annak, ami lehet jó is neked. milyen barát? Aki ötven éve melletted van. Azonban nem mindig az számít, hogy új vagy régi, hanem az, hogy igazi vagy hamis.

Amihez hozzáfűzöd a gondolataidat, személyes lesz, és ezáltal mindig többet mond, mint az üzenet maga.

Hogyan viselkedik a klónozott ember? Úgy, mint az igazi. Nem tudja magáról, hogy másolat. (Film: a hatodik napon)