Gondolatok

Totyognak – írta valaki az interneten a még inkább kezdő szenior örömtáncosokról. Nem értette meg, hogy a szenior örömtáncos forma nem egy-egy tánc rutinja, hanem éppen ellenkezőleg, a sokféle tánccal való ismerkedés. Mi is több mint százhúsz

tánc koreográfiájával ismerkedtünk meg, éppen azért, hogy az agyunkat jobban használjuk. A rutin nem mozgatja meg az agyat úgy, mint az újdonságok. Inkább a rutin ellen vagyunk, mint mellette. Aki pedig a rutint is meg akarja szerezni, az egyedül is gyakorolhat, , ha hazaér, vagy akár minden nap a tükör előtt, vagy anélkül. A séta is lehet tánclépés. – Nem lehet megunni a táncot? Aki szereti ezt a mozgásformát, az szívesen táncol, amíg teheti, sosem unja meg.

"Ha totyog, az is jó! Nem mindegy, hogy totyog vagy fekszik - mondta Anikó táncostársunk."

A fantázia átírhatja a történelmet. – Commodus „A Római Birodalom bukása” címú filmben  meghal, nem lesz császár. – Vajon, hogyan halt meg a valóságban Marcus Aurelius császár? – Livius élete is más a Gladiátor című filmben, mint „A Római Birodalom bukása”-ban. – Lucilla is másnak tűnik az egyik filmben, mint a másikban, és nem csak a két színésznő karaktere miatt.

A székelyek természetéről olvashatunk, többek között az Ábel-trilógiában Tamási Áron regényeiben, de az Ábel - filmek is jók. (Ábel a rengetegben; Ábel az országban; Ábel Amerikában) Az is igaz, hogy nem a mai pörgős életről szól, és nem is a jövőről.