Gondolatok

Ha a külső és a belső látás együtt van, akkor működik a hetedik érzéked. Mire jó? A segítségével elkerülheted a negatív történéseket, embereket.

Csacsacsa széken ülve: tapsolj egyet, a jobb kezeddel paskolj balra a mell fölött,

ezt ismételd meg bal kezeddel is jobbra; tapsolj egyet emeld fel mindkét karod, majd érintsd a vállat és a derekat! Majd ugyanennyi ütem alatt hol a jobb, hol a bal lábat lóbáld! Addig teszel-játszol így, amíg a zene tart. (Székes Szenior Örömtánc koreográfia)

Női Vízilabda Világliga szuperdöntő Budapesten, mégpedig a magyar-ausztrál meccs: Nagyon jól kezdtek a lányaink. Öröm volt látni. Az első fordulót meg is nyerték. A másodikban egy pontot vesztettek, az ausztrálok voltak a nyerők. Mi történt a harmadik és negyedik játékidőben? Semmi sem sikerült úgy, ahogy szerették volna. A szuperdöntő számukra a hatodik helyet hozta. Befejeződött ez a verseny. Most ennyire voltak képesek.

Úgy gondolom, hogy a júliusi meccsek miatt is sokat kell gyakorolniuk a lányoknak, hogy a lövéseik bemenjenek a kapuba, biztosak és erősek legyenek; a szemfüles védekezés és befejezett labdajáték fontos, hogy figyeljenek a kapufáról vagy a kézből kipattanó labdákra; az ötmétereseknél cselezzenek, hogy ne érezze meg a kapus, hogy hová megy a labda; az erő és a szemfülesség nyerő lehet. Tudom, hogy könnyű nekem, csak beszélek. Azért fogalmaztam meg a mondanivalómat, mert hiszek a lányokban. Ha lelkesek és erősek, jól játszanak. Játszhatnak a világbajnokságon. Próbálják meg élvezni a pontos játékot, bármi történjen is! Honnan az erő? A tehetség adja és a játék, hiszen játszhatnak.