Gondolatok

A kudarc addig él, amíg a tanítása meg nem érik bennünk, mégpedig az, hogy miben hibáztunk, és az új belátás, valamint az akarat tovább visz a jó úton.

Az univerzum hatásait nem tudjuk kivédeni, de felkészülhetünk arra,

hogy elviselhessük annyira, amennyire lehet azzal élni.

Szoktuk mondani, hogy az egyik szemem sír, a másik meg nevet. A vízilabdás lányok nem jutottak a Világliga Szuperdöntőjébe, de a fiúknak sikerült a Bajnokok Ligájában ezt elérni.

A vízilabdás nők legyenek erősek, fifikásak, gyorsak, biztos lövők, kitűnő védekezők… Túl sokat kívánunk? Igen. Annyit fejlődött ez a sport, hogy egyre több ország tud tehetséges csapatot kiállítani egy-egy nemzetközi versenyre. Nekünk is fejlődnünk muszáj. – A tehetség, a folyamatos játék, a versenyek, a mindennapi gyakorlás létszükséglet az élmezőnyben maradáshoz. .

Idea: Jó a hátszél, de muszáj a biztos tudás, a jó kéz, a teljes helytállás, ahhoz a tevékenységhez, hivatáshoz, amit magunknak választunk.

Női Vízilabda Világliga Szuoerdöntő magyar-kínai meccs: Nem láttam a meccs első három fordulóját. Azt viszont tudtam, hogy győzelemre állunk. Nem voltunk csúcsformában? Hogy is lehettünk volna, hiszen tegnap nem jutottunk a döntőbe, vereséget szenvedtünk a hollandoktól. Mit lehet tenni, ha az ember lelke nem tud megnyugodni? A gondolkodás, a belátás segít. Most ennyire voltunk képesek, viszont szeretünk vízilabdázni, azért is játszunk, sőt kiharcolunk egy győzelmet holnap is, ahogy ma is. Hagyjuk a tegnapot, elmúlt, de a holnap még előttünk van, a magyar szurkolók nagyon várják a meccset. Még nem dőlt el, hogy kivel játszunk, de teljesen mindegy, hiszen játszhatunk. Nem vagyunk boldogok? Miért ne lennénk azok? A játék a fontos! A szerencse is mellénk áll. Az ötödik hely juthat most, a világban megszaporodtak a jó női vízilabdások. Bízzunk a holnapban, azt is mondhatnám, hogy miénk a jövő! Szép volt lányok, győztetek, köszönjük! Hajrá, magyarok!

Bajnokok Ligája férfi vízilabda magyar (FTC) - görög meccs: Számtalan izgalmas vízilabda meccset láttam más, de ez túltett mindegyiken. Varga Dénes kipontozódott, a társai miatta fogtak össze, hogy megmutassák, meg tudják tartani a jó eredményt, nem hagyják elveszni a játékot, győzni fognak, csak azért is! Harminc percen keresztül több góllal is vezettünk. Majd Vámos Márton is kipontozódott, a két favorit játékos hiányát már nehéz pótolni, nem tudtunk gólt lőni, feljöttek a görögök, egyenlítettek, 10:10 lett a 10:7-ből. Ötméteresek következtek: hol a magyar, hol a görög hagyta ki, elmaradtak a gólok. Akkor tovább kellett folytatni a játékot? Szó sincs róla! Mi találtunk a görögök kapujába utoljára, és ezzel a góllal győztünk. Fantasztikus mérkőzés volt. Megnyertük a vízilabda kupát, első helyen végeztünk. Szép volt fiúk! Köszönjük!