Gondolatok

Van, aki matat az életművedben, és lebutítja az élőhelyedet?

Dunaújváros sportváros is. Miért jutott ez eszembe? Több dunaújvárosi sportoló tagja a magyar válogatottnak is. Most éppen a Női Vízilabda Világliga Szuperdöntő Magyarország

és Kanada meccsét néztem és négy dunaújvárosi lányt láttam  a vízben, sőt hatot, ha jobban belegondolok. Nincs nagy jelentősége, de jó érzés, hogy így van. – A tehetséges mozgás alapja a versenysportnak.

Női Vízilabda Világliga Szuperdöntő magyar-holland meccs: Nagyon jól kezdtek a magyar lányok, 2:0-ra is vezettünk az első játékidőben. Feljöttek a hollandok. Folyamatosan ők vezettek? Volt idő, amikor mi vezettünk, de nem sokáig. Nem az akarással, a küzdőképességgel volt a gond, hanem a gyenge lövésekkel, és a szemfülesség is hiányzott, hiszen a hollandok hamarabb észrevették a kapunkról lepattanó labdát, mint mi. Tudjuk, fiatalok a lányaink, tehetségesek és fejlődhetnek. Még van pontszerzésre lehetőség, játszhatunk az ötödik helyért. Kívánom, hogy erősödjenek keményebb lövésekkel, és a furfang, a szemfülesség, a leleményesség is hozzájöjjön! Játsszunk, hiszen játszhatunk! Az ötödik hely sem lebecsülendő, most ez adódott. Hajrá, magyar lányok!

Bajnokok Ligája férfi vízilabda Ferencváros-Barcelona meccs: véletlenül találtam rá, csak a női világliga meccsekről tudtam. Szinte percről percre nőtt az izgalmam, egy-egy góllal mindig megelőztek bennünket. Csak a tülekedést-nyomakodást lehetett látni a vízben, csak a riportertől tudtam, hogy van vagy nincs gól. Ami viszont az utolsó játékidőben történt, az nem mindennapi játék, hanem varázslat volt. Négy gólt lőttünk egymás után. A védekezésre pedig az egész meccsen jellemző a stabilitás, helytálltak. Mi lett az eredmény? 9:7. Győztünk. Szép volt fiúk, köszönjük! Kiharcoltuk, hogy döntőt játszhassunk, amire harminc éve nem volt példa. Ferencváros döntős lett. Hajrá magyarok, hajrá Ferencváros!