Gondolatok

A jópofaság mögé bújhat a gonosz?

Aki jól járt, az nem gondolkodik el azon, hogy hogyan tett szert rá és milyen áron.

Vajon, jól ismerjük a saját gyerekeinket? Akkor képesek vagyunk segíteni neki

abban, hogy önálló, tevékeny ember legyen.

Tiszteletet, szeretetet kaphat az olyan ember is, aki alattomos, szélhámos, bűnöző, mert nem ismerjük eléggé, nem láthatunk át rajta, a kárvallott nem beszél róla, nem terjed szájról szájra a híre?

Jó, ha van egy általános elv, amit kívánatos lenne elfogadni. Ha pedig nem jön létre a megfelelő feltétel ahhoz, hogy az elv érvényesüljön, attól még születhetnek jó megoldások, ha az emberek tehetségesek.  –  Hiszek abban, hogy minden egyén, akiben van jó szellem,  valamilyen tehetséget birtokol, amire felépítheti az életét. 

Lehet, hogy a kárvallott ember szégyelli magát, amiért hagyta magát becsapni, azért nem beszél róla, pedig rosszul teszi. Az szégyellje magát, aki becsapta!

Hiszek abban, azt gondolom, hogy a rosszból is leszűrhetünk tanulságokat. Másként? Igen, úgy, hogy jobb legyen!

A könnyedség, lazaság és a gátlástalanság párban járhat?

Női Vízilabda Világliga Szuperdöntő: a magyar válogatott a kanadai lányokkal igazán izgalmas játékot játszott. A kanadaiaknak többször volt szerencséje, a kipattanó labdák az ő ölükbe hulltak, a kapu előtt csak bele kellett ütni és már bent is volt a gól. Hol voltak a mieink? Már úsztak előre, mert kivédekezték magukat, befejezettnek látták a támadást. Az is igaz, hogy sokszor állították ki a játékosainkat, és a kanadaiak emberelőnyből lőttek gólt. Igaz, hogy mi akciógólokat lőttünk, de többször hagytunk ki ziccert, lehetőséget. Fejlődőképesek a lányaink. Az USA győzött ellenünk 12/9-re, az oroszoktól is kikaptunk 14/9-re, de most a kanadaiak szenvedtek vereséget ellenünk 16-14-re. – Remélem, holnap győzünk a hollandok ellen, annak ellenére, hogy nagyon jó csapat, de mi sem vagyunk rosszak! Szép volt lányok, köszönjük! Hajrá, magyarok!