Gondolatok

Lehetsz körön belül vagy körön kívül, ha feltalálod magad.

A lehangolódás és a bizonytalanság párban járhat.

A bizonytalanság érzése nemcsak a létbizonytalanságból fakadhat, hanem a félreértett helyzetek miatt is.

Kilenc óra után ritka az olyan alkalom, amikor órákat beszélhetnek egymással telefonon.

Sokat foglalkozol az öltözködéssel?  –  Igen, megszenvedek ezzel. A konfekció méret nem jó. A megvett ruhát is igazíttatni kell a varrónővel, a cipőt pedig át kell alakíttatni a cipésszel, hogy fel tudjam venni.

A nő minden ruhában másmilyen? Igen, és nem biztos, hogy megismered. A nők nagyon ügyesen alkalmazzák a szépség kiegészítő eszközeit: az öltözködést, a szemüveget, az „ékszereket”, a frizurát, a sminket… A megjelenés fontos számára, még akkor is, ha sportosan öltözködik.

Az arca helyes, szigorú, és ritkán mosolyog. – Vajon, történt vele olyasmi, ami mindig zavarja?

Ki mit szokott meg? Az ember nehezen tudja megváltoztatni a szokásait. Hogyan változhat? Ha vágyik az újra, akarja a változást, motiválhatja a baráti kör…

Vajon, hány ember érez késztetést arra, hogy felhasználja mások gondolatait, és a sajátjaként adja közre. Ismerek egy tanár professzor urat, akinek az előadásait a tanítványa elorozta, és könyvet írt belőle, kiadta, megjelent a neve rajta, mintha ő lenne a szerző. – Az is előfordulhat, hogy mások gondolatait fűzi egybe valaki…

Sosem használtam ki az előnyöket, pedig megtehettem volna. Mindig is arra törekedtem, hogy tisztességesen végezzem a munkámat, szenvedéllyel és állandó érdeklődéssel foglalkoztam az emberekkel, a könyvekkel és mindazzal, ami hozzá adódott. – Miért mondom ezt? Szerettem a zenét, a táncot, a sportot, nem voltam ügyetlen, ügyesnek találtak. A társadalmi szerepvállalásomnak pedig nem az ügyeskedés, hanem a becsület és a tehetség a mértéke.

Vajon, mennyire frissek azok a bejegyzések, amelyet egy-egy embertől olvasunk a Facebook-on?

Ha szívesen veszem azt, ami történik velem egy-egy napon, és nem akarok mást, akkor már jó úton járok?