Gondolatok

Mi az, ami nem pörög le az emberről? Az, amivel azonosulni tud.

Mit mutatnak a kutatások eredményei, milyen tapasztalataink vannak? Miért van napirenden a kulturáltság és a műveltség? A nagyszülők, szülők értékrendjének

megfelelően alakul az utódok kulturáltsága, műveltsége. Lehet másolni, hiszen a gyerek utánzással tanul, de már a génjeiben is benne van az, ami meghatározza az életútját. A sors vagy sorstalanság sosem egyértelmű. Amit teszel, abból látszik, hogy mire vagy képes? Igen, ha figyelünk egymásra, és megérezzük azt is, hogy ki az, akiben bízhatunk. – Általában az alma nem esik messze a fájától, és a vér sem válik vízzé.  

Megtanulta azt az életet, amit élni tud. Hogyan? Tudomásul vette az állapotát. Napi szinten megvannak a tevékenységei. Ami zavarja, azt elkerüli. Ennyi az egész? Igen, ami pedig több, azt mindenki maga találja ki magának.

Meg tudod mondani, hogy mit csináltál meg ma? Nem biztos. Az idő nem lassul le hozzám, nem alkalmazkodik, rohan, ahogy mindig is szokott, semmit sem tudtam befejezni.

A japán nő feláldozza magát azért, hogy a szeretett férfi visszatérhessen a hazájába. Az irodalomban találkozhatunk olyan férfival, aki szintén megtesz ezt azért nőért, akibe szerelmes.