Gondolatok

Akkor is lehet dráma, ha az éretlen dolgok összeérnek.

Mi kell ahhoz, hogy megértsünk egy bonyolultabb jelenséget? Semmiképpen sem az, hogy leegyszerűsítjük.

Amit szeretünk, azzal többet foglalkozunk? Igen, általában így van ez,

még az örömtánccal is. Megismételjük azt a táncot, amit jobban kedvelünk, de ez nem jelenti azt, hogy otthon is el tudjuk mondani a lépéseket egymás után. – Mit tesz a mesterünk, ha jól teljesítünk, feloldódunk, és úgy táncolunk? Megjutalmazza a csapatot egy ráadás tánccal.

Miért vállalja Max, hogy az agyába ültessék a számítógépes adóvevőt? El akar jutni Elysium-ba, ahol meggyógyulhatna, felépülhetne, és teljesen egészséges lehetne. (Film: Elysium – Zárt világ)

A szerelemben nincs barátság, és ez az érzelem felülírja az erkölcsöt is? Igen, így van, ha gyors és erős az érzelmi reakció. A melankolikus embereknél ez nem fordulhat elő? Csak nagyon ritkán.

Az óriási bizalomból nem maradt semmid? Még találok valamennyit, ami még az enyém.

Ki mire született? Mindenki arra, ami a lényege. Aki rabló, az rabol. Aki író, az ír. Sorolhatnám a számtalan tevékenységet, mégsem teszem.

Ne foglalkozz ezzel a témával, unják az emberek. Addig jó, míg unják, ha érdekelné őket, akkor már velük is történt volna valami hasonló, a megélés érdekeltté tehet.

Nem mindig találjuk meg a megfelelő kifejezést, de használjuk. Kivel közösködünk, kivel osztjuk meg az életterünket és bármit, ami abban található? A párunkkal, akivel összecsiszolódtunk, de vele is csak megállapodás és együtt nevelődés alapján.

Hol használjuk az önkéntelen, a pásztázó figyelmet? A természeti környezetben. A városi lét elsősorban az akaratlagos figyelmünket köti le, a felnőttek többsége pedig kilencven percig képes erre. Az akaratlagos figyelmünket nehéz újratölteni, de a természet újraépítheti. – Vajon, a jövő emberének marad még zöldterület, ahol a pásztázó figyelem jótékony hatását élvezheti? (Lazarovits Szilvia: Pásztázó figyelem = Nők Lapja 20. szám)

Ma előfordult, hogy problémám adódott... Köszönöm a Campus étterem egyik irodai munkatársának az azonnali segítségét, amely lehetővé tette a jó megoldást.