Gondolatok

Miért szólalok meg, ha táncról van szó? Szombaton meglátogattam a délszláv táncházat az MMK-ban. Örömmel láttam, hogy egy fiatal anyuka behozta a kétéves kislányát, aki rakosgatta a kis lábait a körben velünk együtt.

A gyerekek sosem felejtik el azt, amit kiskorukban megtapasztaltak? Elfelejthetik, de a táncos hajlam megmaradhat. – A zene, a tánc olyan boldogság, amit bárki megtapasztalhat egy-egy zenés-táncos programon (vagy akár otthon is), ha jól akarja érezni magát.

Ha táncolhatok, táncolok. Biztos vagyok benne, hogy a tánc egy olyan mozgásforma, ami lelkesíthet. Van, amikor több zenére hasonló táncot lehet járni, nem nagyon változik a koreográfia. Ilyenkor biztonságosabban táncolunk, már ismerjük a lépéseket, a koreográfia motívumait. A hagyományos táncok közül járhatjuk a tangót, a keringőt és még sok mást. –  Miért választjuk a Szenior Örömtáncot?  Ez egy olyan program, amellyel többször is próbálkozhatunk, gyakorlással egyre jobban megy. Megvan a lehetőség arra, hogy idősebb korban is jól érezhessük magunkat egy közösségben, ahol a táncszeretet, a közös tánc összeköt minket.

Mitől lett rettenthetetlen William Wallace? Megfosztották attól az élettől, amit elképzelt magának. Nem hagyták, hogy földműves legyen, és a párjával boldogan élhessen békében, nyugalomban. A párja elvesztésének fájdalma olyan haragot gyújtott benne, ami egész életében éltette. Az ember nem tűrheti el, hogy boldogtalanná tegyék.

Hozzászólás

Filmekről (szösszenetek) menüben többet is lehet olvasni a Rettenthetetlen című filmról.

-

csurdu - Balogh Márta