Gondolatok (16)

A csillagkeresés nem csak a költők és a szerelmesek játéka lehet.

Szerethet úgy az ember, hogy tudja,  bármikor becsaphatják?

Felfoghatatlan, hogy egy hozzám közel álló ember nem érzi, hogy "mindent" megkaphat, csak kérnie kell.

Sorra derülnek ki negatív dolgok, és még csak az elején vagyunk a történéseknek.

A "legkönnyebb" összeugrasztani két-két embert, hogy azt tehesse, amit akar.

Ha betegségek miatt vált a személyisége negatívvá, akkor meg kell hagyni neki a "gyakorlóteret", még akkor is, ha  gondot okoz.

Vannak helyzetek, amit a negatív ember irányít, előre kiszámítja a másik reakcióját, és ráadásul még ő fog  megsértődni, ha számon kérnek tőle dolgokat.

Nem elkéri, hanem kicseréli a tárgyakat, "hülyének" nézi a másikat.

Szerelhet, rongálhat, piszkolhat, kedvére teheti azt, amire szüksége van?

Önmaga elől senkit sem lehet megmenteni, ha nem akarja. (2004)

A legkönnyebb hátat fordítani annak az embernek, akiben a betegsége miatt felbomlott a morális tartás, pedig biztosan lehetnek olyan módszerek, eszközök, amelyek "egészségesebbé" tehetnék.

Sokszor csak annyit tudunk valakiről, hogy beteg, de nem tudjuk, hogy hogyan lett az.

Vannak olyan jelenségek, amelyekkel úgy szembesülünk, hogy nem akarjuk elhinni, rágódunk rajta, és kikapcsoljuk a kialakult jó szokásunkat.

Ha valakivel vagy, a távolabb levő ember hiába próbál rád hatni, hogy a helyes döntést hozd, erősebb az energiája annak, akivel éppen együtt állsz.

Úgy tűnik, mintha ez az ember az összes feszültségét a tárgyak, anyagok csereberélésével élte volna ki. (Természetesen úgy, hogy a minőséget veszi el, és a silányat hagyja másnak.)

Még a legnagyobb csalódáson is képesek vagyunk túllépni, ha keressük a megoldást a dolgok elrendezésére. (Amíg az otthonodat csak alvásra használod, addig észre sem veszed, hogy mi hiányzik, de a lakásodban való munkánál kiderülnek a dolgok...)

Hozzászólás

Bármennyire személyesnek látszik egy-két mondat, általános tapasztalatok lehetnek. Az egyik ember gyűjt, a másik pedig elosztja. (Osztogatja, mert úgy érzi, hogy megteheti.)

Amit ajándékba kap az ember egy nagyon szeretett személytől, azt is odaadhatja, ha úgy látja jónak.

-

csurdu - Balogh Márta