Gondolatok

A fiatal férfira igaz lehet az a mondás: még egy nátha is a víz alá sodorja. Szabad gonoszkodni más baján? A baj szenvedés. Van olyan nátha, ami teljesen kikészíti, leveri az embereket, ha nem találják meg azt a gyógymódot, ami nekik jó: a mellkas fájdalomra,

a torokfájásra, egy csúnya hörgős, ugatós, hasító, hosszú ideig tartó köhögésre, orrfolyásra, fejfájásra, könnyezésre… Van, aki az utolsó erejét is összeszedve, mint a bolygó hollandi keresi a jó módszereket, gyógyszereket, az orvossal való konzultáció lehetőségét. – Te jó ég, mi történik vele, agyilag is náthás lett? –  Az ágy és a megfelelő gyógyszerek segítenek, ha van türelmünk végigcsinálni a kúrát. – Vajon, túljut a holtponton, kilábal a nyavalyából?

Visszatérő gondolatok: ki mit akar és mire képes? Az ember általában tisztában van azzal, hogy mit akar, és mit kell tennie érte. Egy kvízjátékost is méltathatok, akinek nagy tudása volt a játékhoz. A sikert pedig megérdemelte. A sportolókról is sokat beszélünk és mindazokról, akik átlagon felüli eredményeket érnek el. Előfordulhat, hogy olyan emberek is szóba kerülnek, akik önmagukhoz képest mutatnak komoly fejlődést. – Mindig találkozhatsz olyan emberrel, akit igazából érdemes megismerni, de olyannal is, akit jobb elkerülni.