Gondolatok

Az unokahúgomnak figyelemmel kísértem az életét, ami egyáltalán nem volt könnyű, mégis megőrizte mosolyát, humorát, játékosságát. „Legyen Ön is milliomos!” televíziós kvízjátékban igazán szórakoztató

jelenségnek hatott. Ez egy olyan esemény, amivel nem tudok betelni, eufóriát okozott. Mindig újra meg újra megnézem. – Mi történt a játék végén? Nyert. Az utolsó kérdésre rossz választ adott.  –  „Nahát!” – kiáltott fel csodálkozva és mosolygott.

"Van hová még fejlődni" – így írták. Helyesen: van még hová fejlődni.

A rosszkor szedett gyógyszer, ellenkező hatást vált ki, mint amire vártunk és kilengünk az egyensúlyunkból. – Ha helyre áll az egyensúly: a megerősítést barátok adják, a tudós gyógyszerész és a szervezet energiái, védekezése, ellenállása.

Hogyan neveznéd másképpen azt a bűnözőt, aki a munkája mellett még lop és rabol? Élősködő.

Általában a kisgyerekek a pedagógusok miatt tesznek vagy nem tesznek dolgokat. Ennek a beállítottságnak a gyökerei megmaradhatnak felnőtt korra is. Valaki miatt: olvashatunk; filmet nézhetünk; zenei rendezvényre mehetünk; táncolhatunk; alkothatunk… Én is az unokahúgom miatt néztem meg egy televíziós kvízjátékot: „Legyen Ön is milliomos!” – Úgy érzem, az nagyon fontos, hogy legyen valaki, aki miatt többet teszünk, mint amit magunktól tennénk.

Aki már középiskolás korában tudja, hogy mi akar lenni és el is éri azt, akkor az ő fejlődési lehetőségei végtelenek lehetnek, még akkor is, ha az ördög sokszor incselkedik vele.

Biztos, hogy a támadás a legjobb védekezés?

"Legyen Ön is milliomos!" játékosa

Üdítő jelenség a mosoly, a humor, a kellemes arcjáték, különösen akkor, ha a kvízjáték, „Legyen Ön is milliomos!” játékosaként képes természetesnek hatni.

"Játékvízt" olvastam egy cikkben, én pedig a "kvízjáték" szót használom... 

-

csurdu - Balogh Márta