Gondolatok

Ki van az ágyam mellett? Verscím. Ennek a lírai szösszenetnek eredetileg más volt az utolsó két sora. amit egy doktornőnek írtam  Ki van az ágyam mellett? / A doktornő, a gyógyító remény. – Általánosabbá tettem az utolsó sort,

mégpedig a következőképpen: Édesanya, a gyógyító remény. (A teljes szöveg megtalálható a honlapomon: csurdu.hu)

Valóság az, hogy óriási változásokkal szembesülünk a technika területén, de ez nem jelenti azt, hogy szakadjunk ezer felé, nehogy lemaradjunk. Vagy jól bírjuk az ezerféleséget, vagy nem. Mennyi energiát kell beletenni abba, amit feladatként vállalunk? Nagyon fontos, hogy többféle módon készüljünk az életre. Érték lehet az is, amit magunkban hordozunk és azt fejlesztjük tovább. Egy-egy területen lehetünk nagyon jók. – Akiben pedig megvan mindenféle mérték-érték és  többre képes nálunk, azt elismerjük? Én igen.

Befolyásolhatja az influenza a vérnyomást? Örömöt érzünk, ha kézben tudjuk tartani az egészségünket, és elbizonytalanodunk, ha rossz lesz, ami jó volt. Hogyan tovább? A természetes mód a leghatákonyabb.

Történt valami rendhagyó a kórházban? Igen, Dr. Palaczki Aranka főorvosnő szervezésében megünnepelték a kilencvenéves Anna néni születésnapját és meg is örökítették. – Semmi sem azon múlik, hogy mikor történik, hanem az a jó, hogy valakinek ilyesmi is eszébe jut.