Gondolatok

Ahol nincs szív, ott az ész sem érvényesül?

Ha kihúztad a gyufát, annak téged érhet a lángja.

Aki mindenhol ott van, az sehol sincs egészen, és aki pedig sehová sem csatlakozik, az hol van valójában?

Kötelező a mozgás. Ami kötelező, azt elvetjük? Embere válogatja. Egy felelős ember, a dolgok mögé lát, ha keresi a megoldást arra, amivel foglalkozik. Most éppen mivel foglalkozik? Az egészségével is. Ahogy a gyerekek, a mozgást választja legfőbb tevékenységnek. Nem ül naphosszat a számítógép előtt, hanem megy tornázni, sétálni és még oda csatlakozik, ahol a mozgás az elsődleges. – Akiben nincs meg a mozgékonyság szikrája, az mit tegyen? Csatlakozzon olyan emberekhez, akiktől átveheti az energiát.

Van, aki állandóan dicsekszik, közben a tiédet "lajtsromozza", hogy mindene meglegyen. – Vajon minden dicsekvést elnézünk, és hogyan reagálunk a panaszokra?

Móricz két női alakja Zsuzsika és galamb papné a mai szemmel nagyon szeszélyesek, de Panni más, kiegyensúlyozott, tisztában van önmagával és a helyzetével is, megtalálja a helyét, bárhová kerülhet. (Móricz művei: Pillangó, Égi madár, A galamb papné)

Zavarban vagyunk, ha bizonytalanság van bennünk egy-egy hallomással vagy történettel kapcsolatban. Mi az igazság, valóban így a jó?