Gondolatok

Ha már nincsen álom, az élet is megáll? Az álmok tartják bennünk az energiát.

Túllépted a határt. – Miért? – Olyasmit kérdeztél tőle, ami nem tartozik rád.

Intersparban:"Diák meló" pólóban dolgozott egy fiú és egy lány. Keresgéltem egy légfrissítő terméket, de  nem találtam, és rákérdeztem a fiatalokra. A lány is szólt hozzám, de a fiú rögtön mellém állt és elkísért, majd levette nekem a legfelső polcról az utolsó terméket. Megköszöntem és annyit mondtam még: fiatalember, maga nagyon ügyes. – Vajon, megmarad benne és tovább fejlődik ez a tehetség, ez a hozzáállás a munkához?

 Mi történt Oliverrel a Purgatóriumban, a szigeten? Egyetlen gondolat foglalkoztatta: a túlélés. Olyan kemény leckéket kapott, ami teljesen megváltoztatta a személyiségét. A felelőtlen aranyifjúból felelős ember lett? Az önbíráskodás szükségszerű rossz, megszenvedi a tevékenységét.   – Ahogy John mondta: olimpiai bajnok is lehetne. (Film: A zöld íjász)

A nőcsábászból igazi férfivé érett? Legalábbis úgy tűnik.

Helena elvesztése szerelemvesztés is Oliver számára.

Az övsömört és a bárányhimlőt is egy herpeszfajta vírus okozza. A vírus kiirthatatlan, de a szaporodásukat meg lehet gátolni, gyógyszerekkel, krémekkel, az aciklovir révén. A bőrégést jegelhetik, fogkrémmel ecsetelhetik… Milyen immunerősítőt, vitaminokat, táplálék-kiegészítőt használ, és milyen életmódbeli változásokat alkalmaz? A tapasztalatok fontosak.

Ülő Bika

„Ülő Bika”, a nagyfőnök. olyan tekintélynek örvend az indiánok, sőt a sápadt arcúak körében is, hogy hallgatnak a szavára. Ha ő nincs, akkor mártírhalált halt volna az egyetlen ember, aki képes volt úgy gondolkodni a sápadt arcúak között, hogy világosan látta, hogy mit kell tenni azért, hogy a béke fennmaradjon a két tábor között. – A béketárgyalás megtörtént, az elnök és a nagyfőnök kézfogással szentesítette. (Film: Ülő Bika)

-

csurdu - Balogh Márta