Gondolatok

Védett madár a tolvaj szarka, lelőhetetlen!

Az igazi barát nem táplálja benned a haragot, hanem csillapítja.

Az idea fényesíti a lelket vagy a fényes lélekből fakad az idea? Mindkettő igaz.

„Erika világa” egy olyan mai film, amelyben a főhős időutazásai önmaga körül zajlanak és szórakoztatóak. Egy mai ember világa lehet szórakoztató? Igen. Hogyan lehet az, hogy az a lány, akinek a csillaga mindig felfelé ívelő volt, harminc után nem találja a helyét? Szemmel látható, mindig közbejön valami. Ki segít neki? Egy terapeuta, dr. Tom. – Vajon, milyen esélyei vannak a boldogulásra egy egyetemet végzett lánynak?

Ez a tojó, ez a hím, ragadozó madár, ne hagyd, hogy közel férkőzzön hozzád!

Mit tanulunk egymástól, a valóságból, a környezetünktől, a nagyvilágból, a könyvekből, a filmekből…? Amire szükségünk van, lelkiségünk a meghatározója.

Ha megéljük, hogy kirabolnak minket, traumaként éljük meg, megváltoztatja a gondolkodásunkat, a viselkedésünket, a döntéseinket, az elveinket… Egy ilyen tapasztalat megváltoztathatja a személyiséget? Igen, sajnos.

 

Névmutató

Telefonkönyvben, a névmutatókban, Facebook-on több száz azonos nevű ember van, azért különböztetik meg egyesek a nevüket egy-egy betűvel vagy szóval, hogy könnyebb legyen a keresés. Igazából a dr-Dr doktori diplomával rendelkező orvost, tudós embert, jogászt jelöl, nem a keresés könnyítését, lehetnek többen, de talán jóval kevesebben vannak, mint a diploma nélküliek.

-

csurdu - Balogh Márta