Gondolatok

Mi az a plusz, ami továbbvisz az akadályok ellenére? Ha hinni tudsz abban, hogy amit teszel, az jó.

Tengelyi magára maradt az elveivel, amellyel meghaladta a magyar nemesség gondolkodását. Művelt, olvasott, széles látókörű emberként világosan látta,

hogy változásokra van szükség a magyar viszonyokban. A nemesség tanulatlan, csak a vadászatban jeleskednek, nem akarnak lemondani az előjogaikról. – Az idea az: egy-egy feladatba fektetett munka, energia hozza meg a maga gyümölcsét! (Eötvös József: A falu jegyzője)

A líra felszabadíthatja az embert és különféle érzelmekkel gazdagíthatja a világunkat, ha fontosnak érezzük a versolvasást és olvasunk.

Ha valaki nagyon hangsúlyozza, hogy kicsoda, micsoda, az szöget üt az ember fejébe. – Vajon, miért nem hagyja, hogy a másik ember maga fedezze fel, hogy kivel is áll szembe.

Van egy elképzelésünk, amit megbeszélünk valakivel, aki érdekelt lenne ebben, de ő nemet mond az ötletre. Kicsit mellbevág minket a visszautasítás, de túltesszük magunkat ezen. Többször is próbálkozunk megnyerni őt, de kitart az álláspontja mellett, nem vállalja a feladatot. – Mit tehetünk? Mással oldjuk meg azt, amire ráéreztünk.

Aki a másik ember háta mögött, szervezkedik, kirámolja a szekrényeit, az ágyneműtartót és még sorolhatnám a tevékenységét, az nem érdemli meg, hogy munkát kapjon bárhol is.

Ha hagyod, hogy az irigység befészkelje magát a szívedbe-lelkedbe, megesz téged egészben.

Kiemelem: Mi az a plusz, ami továbbvisz

Mi az a plusz, ami továbbvisz az akadályok ellenére? Ha hinni tudsz abban, hogy amit teszel, az jó.

A. N, : És ez segít?

Igen, ha nap mint nap képes vagy benne élni...

-

csurdu - Balogh Márta