Gondolatok

Szombatra virradtunk. Zápor zuhog. Állok az ablaknál, jólesik látni, hogyan issza be a szomjas föld az égi áldást. –  A természetfelelős végre megajándékozott minket az esővel.

Hol a helyed? Ott, ahol viszonylag jól érzed magad.

Az érdeklődés felülírhatja az illendőséget? Helyzetfüggő.

Az ember megérzi, ha valami nincs rendben körülötte, baljósak a rezgések, Emlékszem egy olyan esetre, amikor erre ráéreztem. A szabolcsi könyvtárban két férfi keresgélt a könyvespolcokon, az egyik kisebbségi, a másik nem volt az. Készséges voltam hozzájuk, mint mindig, foglalkoztam velük. egy idő után éreztem, hogy valami van a levegőben. Érzékeltem a jeleket, megszólalt a hetedik érzékem, de elhessegettem, nem foglalkoztam vele, pedig jó lett volna, ha egy pillanatra az asztal mögé lépek. Ott volt az utazótáskám, amit egy harmadik személy kivitt, ellopott, lenyúlt, amit nem láthattam, hiszen a másik teremben voltam. – Mit tehettem volna? Ha egy pillanatra az asztal mögé állok, megpróbálok koncentrálni a jelekre, a két embert otthagyom magára, hogy lássam, mi is van körülöttem vagy éppen bennem. – Nem vettem komolyan a félszemet, így elvesztettem azokat a személyes holmikat, amelyeket szerettem.. – A táskában hagytam a pénztárcám, a Nokia telefonom (29000 Ft -os), számtalan személyes holmi, nyűhetetlen, elegáns, modern műanyag irattartó, könyvek, egyebek, sőt a kulcsok, a könyvtár kulcsa is abban volt, ami a legjobban idegesített. A táska maga is ritka kincset jelentett számomra, az is jó anyagból volt. Tény az, hogy összesen legalább százezer forint értékű holmi volt a táskában, és még dokumentumok, az igazolványaim, jegyzeteim, a kulcsokról pedig nem is beszélve. – Miért jutott eszembe ez a tíz évvel ezelőtti lopás? További hasonló tapasztalataim vannak: felforgatták, kicserélgették a személyes dolgaimat, megloptak, betörtek a lakásomba. – Mást is meglopnak, máshoz is betörnek, más is csalódik, más is lehet becsapott. - Éppen erről van szó! Valamit tudni kellene, amit még nem tudunk, hogy minél kevesebbszer történhessen meg hasonló eset.

El kellene engednem ezeket a negatív élményeket! Meg is tettem, átálltam egy másik kultúrára, amit nem terveztem. - Kétséges az elengedés, ha még mindig írsz róla. Már megszelídült az érzés, de a tények tények maradnak.