Gondolatok

Tanácsot kértek tőled? Ez is lehet a tisztelet egyik formája.

Ma is megoldatlan a társadalmunkban a kisebbség nevelése, a szegényeké és a betegeké? Igen, ma is az,

amit tudatosíthatunk, ha megtesszük, próbálkozunk, folyamatosan megteremtjük a feltételeit annak, hogy megoldást találjunk rá. Gyakorlatokat szervezünk a megoldásra, a pedagógusok mellett gondozókat, egészségfejlesztőket, sportolókat stb. vonunk be a feladatba. A jó megoldásokat csak a valóság, a gyakorlat, a nevelők és a tanulók helytállása igazolhatja.

A társadalom egészséges fejlődése nemcsak a nevelők-oktatók feladata, hanem mindazoké, akik emberekkel foglalkoznak, mind a hivatalban, mind a közszférában. – Megoldás lehet, hogy több lábon állunk, a változásokat természetesnek vesszük, hogy jönnek-mennek az emberek és addig dolgoznak velünk, amíg lelkesek, ha a bizalom, a remény elszáll, akkor váltani szükséges,

Mindenki hat a maga valójában, de vannak emberek, akik a munkájuk mellett alkotnak is. Ahhoz, hogy megismerjük mások munkáját-alkotását, a kíváncsiság, az érdeklődés, a kapcsolattartás elengedhetetlen. - Ica baráti kapcsolatot ápolt néhány lelkes kolléganőnkkel, de más kollégák is jó szívvel emlékeztek rá. Az ő élményeik, tapasztalataik és munkájuk alapján született meg az emlékkiállítás ötlete. – A József Attila Könyvtár Dunaújvárosban emlékkiállítással tiszteleg egy gyermekkönyvtáros előtt, aki mostanában ment el közülünk. Többek között rajz szakos is a könyvtáros, Vágó Józsefné, Ica néni, akinek rajzait, festményeit láthattuk és néhány fotót, amelyen ő is rajta van. – Emlékszem egy falinaptárra is, amit Ica alkotott, és nyomdába vitte, közreadta a kétezres években. A természet szeretetét sugallják a képek és a legfőbb motívuma virágköltészet, néhány kivétellel. – Ica képes világa a szeretet forrása, meríthetünk belőle június hétköznapjain.