Gondolatok

Az ifjú az ember számtalan feladatot megold anélkül, hogy nehezére esne. Természetesnek veszi, hogy a Iegtöbb feladatot sikerül megoldania. Idősebb korban pedig megéli, hogy nehezére esik elkezdeni olyan dolgokat, amit nem szokott nap min nap

megtenni. Felmerül benne a kétség: vajon, hogyan sikerül megoldania egy-egy feladatot? Ha valamit megoldott, örömmel nyugtázza. – Ha több a feladat, több a jó megoldás, akkor az öröm is több? Nagyobb, tartósabb az öröm, jó a közérzete, többször érez elégedettséget.

Rendszerhiba lehet a számítógépeknél is, mondja egy számítógépes professzor, mester, szakember, az ő szavát komolyan lehet venni. Ha nem szakad meg a hívásvonal a beszélgetés után, akkor a telefonegyenleg nem a valóságot mutatja, előfordulhat egy perc helyett, egy órát fizethetsz? – Vajon, mekkora bizalom kell ahhoz, hogy a szolgáltató és az ügyfél is elégedett legyen? – Mindkét fél a bizalom jegyében járt el az ügyintézésben: a tájékozódás után Vodafon Budapest központi szolgáltató korrekt megoldást választott, mégpedig a jóváírást. – Erre helyzetre is igaz a mondás: a legrövidebb út az egyenes.