Gondolatok

A pillanatok tele vannak köszönésekkel, amelyek legtöbbször felszínesek, mégis jó érzést adhatnak.

A tehetség sokrétű: az embert nagyon érdekli mindaz, amivel foglalkozik, szeme-füle van hozzá, magával tudja vinni a többieket,

bíznak benne, eredményes, kitartó, szenvedélyes, született tehetség. A tekintélye megmarad egy életen át? Lehet.  – Aki ilyen emberek mellett nő fel, az maga is megtanulja, hogy mi a dolga az életben?

Ha időre kell befejezni a munkát, a mester is elfáradhat és az utolsó simításokat elkapkodhatja. Ráadásul az egyik segítő is rosszkor nyúl bele a dologba. A törmelék, a por eltakarhatja a hibát, és nem látszik a selejtes  munka.

Sosem foglalkoztam a pénzzel, mindig a munka volt az elsődleges. Ma a mobiltelefonom meglepett. a több mint kétezer forintot pillanatok alatt magáévá tette. A haszontalan pénzvesztés felingerel. – A technikai szolgáltatás is jusson el odáig, hogy kímélje a pénztárcámat és az egészségemet is!

Az egyik ismerősöm említette, hogy nehezen tudja elviselni a várakozást. Én olvasni vagy beszélgetni szoktam várakozás közben, így nem visel meg a dolog. Ma viszont nagyon vártam  az ifjú barátomat, sok feladat várt ránk. Nem kezdtem bele semmibe,  az olvasásba  sem , sőt még  egy kártyapartiba sem, Ez a várakozás eléggé megviselt, de az öröm annál nagyobb volt, amikor megérkezett a várva várt  segítő. – Vajon, mennyi tapasztalat kell ahhoz, hogy megértsünk másokat is?

Ötven év felé jöttek a problémák, a nyelvtanulás sem ment úgy, mint korábban. Mi kell ahhoz, hogy az emberben megmaradjanak azok az adottságok, amelyekkel eddig boldogult? A folyamatos nyelvgyakorlás. – Ha csak probléma elterelés a nyelvtanulás, akkor megszenvedsz vele.

 

A szövegek változhatnak

Előfordulhat, hogy változtatok a szövegeken...

-

csurdu - Balogh Márta