Gondolatok

Séta közben észrevettem, hogy az egyik fiatalasszony szeme körül sötét foltok éktelenkedtek. Vajon, mi történt vele.

Mondás: a májusi eső aranyat ér. Vajon az eperre milyen hatással lesz a folyamatos esőzés és a lehűlés?

Azért használta a holmidat, mert hagytad – mondta komolyan. – Csak egyszer engedtem meg neki – Ő pedig állandóra váltotta, mindig a tiéd tetszett neki,

"Annak idején Kopp Mária magyar orvos, pszichológus egy magánbeszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! Sajnos, felnőtt egy olyan generáció, amelynek egy részét nem lehet feladatokkal terhelni, mert unja, s mindjárt továbbáll! Ezek a fiatalok, mivel kitartó munkát sem az iskolában, sem az életben nem végeztek, nem is tudnak maguknak parancsolni, más véleményét elfogadni még kevésbé, így a házasságban, családi életben, de a munkahelyen is nagyon sok kudarccal találkozva megkeserednek. Érdemes az alábbi írást ilyen szempontból elolvasni! Ne okozzunk szeretetből, könnyelműségből maradandó kárt gyermekeinknek! Szomorú szívvel, Csaba testvér." (Facebook)

Európa olyan kontinens, ahol mindig is fontos volt az iskolázottság, a tudás, a műveltség. A gyerekeket nevelünk, nem kezeljük őket kicsi felnőttként, hiszen még nőni kell ahhoz, hogy agyilag is felnőtt legyen. - Vajon, a béke általános a világban? 

Fátyolfelhő vagy vastag felhőfal borítja az eget? Miért fontos ez? A napcsillag átszűrődik a fátyolfelhőn, de a falfelhő ellenáll neki.

Azt hiszed, hogy igaz minden szava, pedig a fele sem igaz annak, amit mond. Szereti felnagyítani a származását, meghamisítja, kiszínezi a múltját. – Rafinált emberek ilyen eszközökkel lehetnek túlélők?