Gondolatok

Ha a múzsa megtalál, a csókja is varázslatos.

A szófejtés, a szövegfejtés, ha könnyű, ha nehéz, mindenképpen a gondolkodás műve.

Ha a népköltészet a tiszta forrás, a lélek is átitatódik, harmóniát teremt..

Tudjuk, minden születés egyéni, minden ember egyén, egyénileg megvan az életfeladata. Ha pedig új közösségbe kerül, ennek a feladatnak is eleget tesz, lehet új családtag, lehet munkatárs, lehet bármi más. Egyik ember sem ruházhatja át az életfeladatát a másik emberre. Az önállóság létfeltétel.

A gyermekvállalást közös megegyezés előzi meg. Az áldott állapot a nőé, egyszemélyes, de a felelősség a gyermekért már a férfié is. – Minden ember életében eljöhet az a pillanat, amikor vágyik a gyerekre, és képes felnevelni a párja gyermekét is, ha sajátja nincsen.  

Mitől lesz hatástalan egy-egy szó? Ha már ellaposodott a kapcsolat, nem figyelnek egymásra, nem értik meg egymást. Arról pedig nem is beszélve, hogy elmennek egymás mellett az emberek, még akkor is, ha megszólítják őket…

Mikor jó az együttműködés? Ha mindegyik fél arra törekszik, hogy elégedettek legyenek az emberek.

Harry Potter Ron-nal már a varázsló iskolába menet összebarátkozott, Hermione is hamarosan mellettük állt, bárhol megjelent, a társai bíztak abban, hogy legyőzik az ellenséget. Harry csak tizennyolc éves korában döbbent rá arra, hogy mit jelent a villám alakú sebhely a homlokán, és mi az a súlyos teher, amit eddigi életében birtokolt. Voldemort-tal szemben nem védekezett a harcban, az önfeláldozása nemcsak a társait mentette meg, hanem saját magát is, szabaddá lett. – Harry boldogsága beteljesedett, megnősült, elvette nagy szerelmét, gyerekei lettek, és úgy élhetett, ahogy neki tetszett.