Gondolatok

Ha javítgatod, attól nem lesz más a szöveg. – Hogy mondhatsz ilyet? Van olyan író, aki úgy írja a szövegeket, hogy közben változtat, javítgat, módosít, átír, sőt a megírt, az elkészült szöveggel is megteheti. A legtalálóbb szavakkal,

kifejezésekkel teljesebb képet ad egy-egy szöveg. – Az író a  szavaival festi a képet, az irodalom tehát a szó művészete,

Minden azon múlik, hogy hiteles ember mondja-e? Ki a hiteles ember? Azt emelném ki, hogy aki képes önállóan és önzetlenül élni.

Délelőtt még tudta, hogy szerda van. Aludt egyet délután, majd hívták sétálni. Az alvás összezavarta az időt, felborult a nap, kizökkentette a valóságból, szerda helyett csütörtököt mondott. Még jó, hogy hangosan gondolkodott, tisztázta a napot, mert egy nappal hamarabb ment volna el egy találkozóra. – Hogyan lehet leszokni a délutáni alvásról? Úgy, hogy egy érdekes, neki való programot csinál.

Vincus mosolygós, kiegyensúlyozott baba, hét hónapos lesz. Ha anya készíti neki a ennivalót a mikroba, akkor már jár a keze lába. Mint a kismadár, a fióka már előre tátja a száját, hogy etesse meg az édesanyja. Szereti a társaságot, szívesen bújik hozzám is. – Anyukája úgy érzi, hogy sokat tanul a gyermekétől.

Köztudott, hogy Szabó Magda író (1917-2007) olyan irodalmi, történelmi műveltséggel rendelkezett, amellyel kevesen büszkélkedhetnek. Mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek, az ifjúságnak szánt művei maradandók. Gondoljunk csak az Abigélre, amit filmen is láthatunk, a Für Elise-re és az Ajtó című művére, amely nemzetközi díjat, elismerést kapott. Férjéről, Szobotka Tiborról írt könyve, Megmaradt Szobotkának megrendítő vallomás. Lehet őt szeretni vagy nem szeretni, a tény az, hogy a termékeny, nagy írók között tartjuk számon.