Gondolatok

Ha megtalálod azokat a szavakat, amelyekkel jól irányíthatod a lépéseidet, akkor nyerhetsz vele az élet bármely területén. – Az agykontroll tanfolyam is segíthet ebben.

Hol vette a dunaújvárosi térképet? –szólított meg a buszon egy idősebb néni. Éppen az utcajegyzéket nézegettem, számolgattam, többet találtam száznegyvennél. – Régebben vettem a térképet – válaszoltam az asszonyságnak. – Ő mostanában szeretett volna hozzájutni egy dunaújvárosi térképhez – panaszkodott –  de nem lehet kapni sehol, pedig többször járt utána, kérdezgetett embereket, intézményeket. – A könyvtárat javasoltam neki, hogy ott biztosan tudnak segíteni, és bármilyen kérdésre választ kaphat.

ZSIBI… Egyedi név, csak egy van belőle tudomásom szerint. Az egyik kisfia mondta neki először, „Zsipp-zsupp, kenderzsupp” játékok után, Zsibi-Zsibi, és rajta maradt a szó, és név lett belőle, ami megkülönbözteti a többi Zsuzsannától.

Zsibi hintáztatta a gyerekét, a kisfiát a karjában és mondta a mondókát: Zsipp-zsupp, kenderzsupp...

"Balzac:Szamárbőr

Ki ne ábrándozott volna még arról, hogy milyen jó lenne egy bűvös tárgy, amely valóra váltja minden kívánságát? Raphaël de Valentinnak szerencséje van. Utolsó fillérjét is eljátszotta a Palais Royal játékbarlangjában, s nem lát más kiutat, csak az öngyilkosságot. Ekkor egy régiségkereskedőtől különös ajándékot kap – egy bűvös bőrt, amely tulajdonosa minden kívánságát teljesíti, de minden kívánságára összezsugorodik. A fogyásával együtt fogy hősünk élete is." (NET)