Gondolatok

Mennyi mindent gondol az ember tévesen, pedig úgy érzi, hogy jól megfontolta. Ha pedig kiderül, hogy rosszul gondolta, akkor elbizonytalanodik. Mit tegyen? Hallgasson másra, de kire? – Tévedni emberi dolog, mégsem mehet a végtelenségig.

Tudjuk, olyan a város, amilyenek a lakói. Az a hír járja: Dunaújváros jó hangulatú város, kultúrváros. Jövet-menet ismerősökbe botlunk. Megszólítjuk egymást, váltunk néhány szót. – Még van mondanivalónk egymás számára.

Ha egy városban több mint hetven ember vesz részt egy irodalmi pályázaton, az a várost is jól minősíti. (Megtörtént 2000-ben, Dunaújvárosban.)

Vajon, kire bízhatja, hogyan dolgoznak az emberek, mit hagynak maguk után? Mire rászánta magát az ablakcserére hosszú idő telt el. – Ha egy mester  vigyáz a jó hírére, valamire tartja magát, az tiszta és jó munkát végez.

Több dologra ráadhatod a fejed, mégis lehet valami, amiről nemigen beszélsz, ami  végig kíséri az életed akkor is, ha más a munkád, más feladatokat oldasz meg nap mint nap. – Nyugdíjas korban végre többet foglalkozhatsz azzal, amit korábban nem vállaltál fel, illetve nem vehetted azt komolyabban.

Ha körülvesznek olyan emberek, akiknek fontos vagy, nem hiábavaló a munkád.