Gondolatok

Aki a gyerekkori jó élményeit nem felejti el soha, ez az érzelmi forrás örömre hangolhatja, ha felnőttként visszaemlékezik a gyermeklétre.

Mit jelent az otthon biztonsága? Nemcsak jólétet, hanem feladatokat is.

A mérték olyan érték, amelyet csak úgy szabhatunk meg, ha ismerjük magunkat. Vajon, képesek vagyunk mindenben megtalálni a saját mértékünket? Miért beszélek csak az egyénről? Könnyebb arról beszélni, hogy a másik ember túllépte a határt, mint arról, hogy én hol tartok a mértékkel.

Az érzelmeim az enyémek. Ha befolyásolhatnak és elfordulok valakitől, akkor nincsenek erős érzelmeim?

Egy-egy jóakarat azon is múlhat, hogy milyen szó hagyja el a szánkat?

Vannak helyzetek, amikor nem lehet tévedés, és a döntés előkészítése létfontosságú. A jó döntés lehet életmentő. Mi a jó döntés? Amit a lelkiismeret diktál.

Az ellentmondások, a csalódások sorozata mire készteti az embert? Megfontoltabb döntésekre.

A film egyszerű szerelmi történet? Ha nem lennének benne a múltbeli események képei, annak is tűnhetne. Egy amerikai lány Angliába látogat, hogy édesanyja levelét átadja egy angol nemesnek. Már az első alkalom sem szokványos, ahogy az angol nemes ifjú és az amerikai lány találkozik egymással. Mondhatnánk azt is: szerelem első látásra, legalábbis a férfi részéről, de az érdeklődés kölcsönös, és az érzelmek a nőben is tüzet fognak, szövődik az érzelemháló kettejük köré. Zajlanak az események, egyik a másik után. Különféle akadályok adódnak menet közben. Az a férfi, akinek az anya levele szólna, mereven elutasítja a lányt. Az életfonalak összegubancolódnak, majd a film végére kisimulnak. (Amerikai filmdráma: Könnyek az esőben)

„Könnyek az esőben: Casey elhunyt édesanyja levelét viszi egy angol lordnak, akibe az édesanyja szerelmes volt. Az asszony azt hitte, hogy a férje egy bevetésben meghalt a háborúban, ezért közeli kapcsolatba került Lord Richard BrandonnaL. Casey a Lordnál találkozik annak fiával és egymásba szeretnek. A Lord felesége ellenzi kapcsolatukat, és elmondja, hogy a fiúk Casey édesanyjának a gyermeke. Úgy tűnik, hogy szerelmüket beárnyékolja a testvéri kapcsolat... „(port.hu)