Gondolatok

Zsibi többször szóvá tette, hogy nem Zsuzsának, hanem Zsuzsannának hívják. Igaza is volt-van, hiszen a Páli név mellé sokkal jobban illik, szebben is hangzik a Zsuzsanna. Páli Zsuzsanna névnek pedig különös zenéje van.

Ha más tollával ékeskedünk, hazudunk a világnak. Többet akarunk mutatni, mint amennyi bennünk van. Ha már nincs honnan idegen tollakat venni-szerezni, a teljesítmény is elmarad? Igen, valószínű.

Ahány gyerek annyiféle. Mit örökölt a gyerek? Meglepődünk, amikor a gyerekeinkben felfedezzük a saját tulajdonságainkat, sőt valamelyik ősünkét… Irigykedhetünk az egyik testvérünkre, aki apától az erős idegrendszert, anyától pedig a gyors reakciókat örökölte, a másik pedig a született intelligenciát, a gyors mozgást és felfogást… Sorolhatnám a végtelenségig, hogy ki és mit örökölt a felmenőitől, de a lényeg az, hogy ki hogyan éli meg a gyerekkorát. – Már a gyermekkorban megmutatkozik, hogy kik is vagyunk valójában, azért lenne jó, ha minden gyerek ki tudna bontakozni abban a tevékenységben, amit maga hoz létre.

Az önállóság, az önellátás az egyik pillére az ember fejlettségének.

A férfiről és a nőről szóló írások = Nők Lapja 9. szám, 2018. február 28.

Rist Lilla jegyzete: Házasság újratöltve (Személyesen); Oravecz Éva Csilla interjúja: Született kalandor (Malek Andrea); V. Kulcsár Ildikó: Üzenet az égi rendelőbe (Meghívom egy kávéra); Szegő András: Apám és én (Aleszja Popova és …); Jónap Rita: A volt férjem új családja; Amit a hűtlenségről tudunk; Utak egymástól; Utak egymáshoz (Dr Belső Nóra); Itt a gyerekünk, de hol vagyunk mi ketten? (Mózes Tamás); Balázs-Piri Krisztina: Ó, te drága Klementina…! Churchill asszonyai; Mörk Leonóra: Korea meggyalázott lányai, Szexrabszolgák a japán bordélyházakban; Tóth Krisztina: Tavaszi zápor; Mese: A pásztorfiú és a szövőlány…

Mondhatná valaki, hogy minden címet kiírtam a Nők Lapjából. Majdnem így van. – Miért tettem? Ha elolvassuk ezeket a cikkeket, sokat segít abban, hogy megértsük egymást.

A nőről és a férfiról egy „szakkönyv”: Anne Moir- David Jessel:  Agyszex (Női agy – férfiész?)  Többször idéztem belőle, a honlapon megtalálható. A fiataloknak feltétlenül ajánlom. Ha pedig zokon veszik tőlem, akkor sem vonom vissza az ajánlást.